Radar “lovi” u Banjaluci, Doboju i Bijeljini

Objavljeno: 31. 1. 2017 u 15:19h

Na području centara javne bezbjednosti Banjaluka, Doboj i Bijeljina do 19. februara trajaće pojačana kontrola mjerenja brzine kretanja vozila korišćenjem savremenih radarskih sistema.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u saopštenju poziva građane vozače motornih vozila na maksimalnu opreznost prilikom kretanja u saobraćaju, sa posebnim akcentom na poštovanju brzine kretanja vozila.

Mobilni radarski sistem prošle godine zabilježio je oko 80.000 prekršaja na putevima u Republici Srpskoj koji se odnose na prekoračenje brzine kretanja, a rekordna brzina kretanja izmjerena u naseljenom mjestu, gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na čas, bila je 190 kilometara na čas.

U MUP-u Republike Srpske podsjećaju da mobilni radarski sistem radi i po kiši, snijegu i noći, a moguće je mjerenje brzine kretanja vozila i do 500 metara udaljenosti.

Posebno je važno što svaki od uređaja ima memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se smanjuje mogućnost korupcije.

Neprilagođena brzina kretanja vozila bila je uzrok čak 24,7 odsto saobraćajnih nezgoda u Republici Srpskoj u 2016. godini, odnosno 2.414 od 9.783 saobraćajne nezgode koliko ih je evidentirano u prošloj godini, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radar-lovi-u-banjaluci-doboju-i-bijeljini/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])