Sarajevo: Gradska uprava naručuje škampe i kavijar dok građani nemaju ni vode!

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 16:13h

Gradska uprava Sarajeva raspisala je tender u kojem traži dostavu ponuda za pružanje ugostiteljskih usluga, poput organizovanja koktel-partija, hladnog-toplog bifea i lanč paketa.

Ponuda za koktel-partije mora uključivati kavijar, bušee punjene tunjevinom, sirom i piletinom, kvalitetni miješani sir s grožđem, dinjom i kruškom, kadun butiće, losos, minjone, “Jack Daniels” viski…

Osim toga, u tenderu stoji da hladno-topli bife mora sadržavati škampe s avokadom, piramidu od škampa, jastog, pileći galantin, biftek “Wellington”, dimljeni losos, salatu od morskih plodova, punjene lignje, pileće popijete u parmezanu, sote Stroganov, rostbif Madera, teleće pečenje…

Kako su kazali iz Gradske uprave, tender za nabavku ove vrste hrane objavljuje se svake godine, a hrana se koristi prilikom održavanja različitih svečanosti, poput dočeka ambasadora i brojnih drugih zvanica.

Rok za dostavu ponuda je 3. februar do 12 sati, a istaknuto je da nema pregovora i da se ugovor zaključuje na godinu dana. Na tenderu, takođe, nije istaknuto koliko će biti izdvojeno novca za jednu od izabranih ponuda.

Ovakav potez Gradske uprave izazvao je bijes među građanima Sarajeva, koji u komentarima na društvenim mrežama sarajevske vlasti krive za rastrošnost i bahatost, u trenutku kada stanovnicima prijestonice ne mogu osigurati ni snabdijevanje vodom, a kamoli šta drugo.

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sarajevo-gradska-uprava-narucuje-skampe-i-kavijar-dok-gradani-nemaju-ni-vode/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot