Predao se i drugi sin kralja prostitucije

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 11:03h

Nakon Slaviše Milakovića, sina kontroverznog prijedorskog biznismena Milorada Milakovića, a kojeg su prozvali krajiškim kraljem prostitucije, i njegov brat Saša Milaković juče se predao bh. vlastima.

“Saša je stigao u Sarajevo u 14.40 letom iz Beograda, tako da je sad u rukama Granične policije BiH. On će biti sproveden u pritvorsku jedinicu Suda BiH i vjerovatno će biti održano ročište za određivanje pritvora”, rekao je za “Nezavisne” Zlatko Ibrišimović, Milakovićev advokat.

Upitan za šta Sašu Milakovića konkretno terete, on nije mogao da precizno odgovori, ali je naveo da je riječ o postupku iz 2003. godine koji se odnosi i na njegovog oca.

Braća Slaviša i Saša Milaković osumnjičeni su u predmetu koji je prije nešto više od 13 godina vođen protiv nekoliko lica koja su teretili, između ostalog, za trgovinu ljudima radi prostitucije organizovane u nekoliko prijedorskih noćnih klubova, vlasništvo njihovog oca.

Saša Milaković je, prije nego što će stići u Sarajevo, medijima izjavio da je odlučio da stavi tačku na cijeli slučaj, te da bi se, kako je rekao, saznala cijela istina.

Još je naglasio da ne želi da se dovodi u vezu sa procesom koji se vodi protiv njegovog oca.

Podsjetimo, pripadnici SFORa su 2003. pretresli objekte u vlasništvu Milakovića. Braća su pobjegla u Srbiju, a njihov otac je, na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom BiH, osuđen na devet godina zatvora. Međutim, 2007. je tražio dopust, a potom se nije vratio na Tunjice.

Prema navodima medija, Slaviša i Saša živjeli su u Srbiji. Slaviša je nakon 13 godina bjekstva 17. januara doletio iz Beograda u Sarajevo i na aerodromu se predao.

Isto je juče, po tvrdnji advokata, uradio i Saša. Sud BiH je, podsjetimo, nedavno ukinuo ranije rješenje o pritvaranju Slaviše Milakovića, a donesena je odluka kojom se prihvata jemstvo za njega u iznosu od 50.000 KM prema kojoj će on biti zadržan u pritvorskoj jedinici do uplate te cifre.

Mediji su ranije objavili da je Milorad Milaković prozvan krajiškim kraljem prostitucije jer je bio vlasnik prijedorskog hotela “Šervud” i nekoliko noćnih klubova, a kroz koje je za pet godina prošlo oko 200 djevojaka iz Moldavije, Mađarske, Rumunije i Rusije.

Iz Tužilaštva BiH nedavno su potvrdili da provjeravaju navode o nestanku 55.000 KM iz sudskog predmeta koji je vođen protiv Milorada Milakovića i drugih.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/predao-se-i-drugi-sin-kralja-prostitucije/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot