Kradljivci goriva iz RiTE Gacko osumnjičeni za organizovani kriminal (Foto)

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 17:40h

Gužva u banjalučkom Okružnom sudu. Osumnjičene za organizovanu krađu goriva iz mašina Rudnika i Termoelektrane “Gacko” sudska policija je na ročišta dovodila u grupama.

Za njih devet, koji su zatvoru mjesec dana, tužilaštvo trazi produženje pritvora na još dva mjeseca. Devetorka se sumnjiči za organizovani kriminal, a odluka o eventualnom produženju pritvora očekuje se sutra.

Devet lica je uhapšeno u akciji “Dizel” krajem prošle godine, a osumnjičeni su da su u više navrata i u dogovoru izvlačili gorivo iz radnih mašina RiTE. Krali su navodno u saradnji sa pojedinim radnicima RiTE “Gacko”, a gorivo su pretakali u kanistere i skladištili u blizini kuće jednog od osumnjičenih.

Prema prijedlogu za određivanje pritvora, krali su od hiljadu do dvije hiljade litara u jednom navratu. Sumnja se da su istočili više od 13.000 litara.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kradljivci-goriva-iz-rite-gacko-osumnjiceni-za-organizovani-kriminal-foto/||claudebot