Amerika napušta Ujedinjene nacije?

Objavljeno: 24. 1. 2017 u 10:53h

Republikanci u američkom Predstavničkom domu predložili su rezoluciju po kojoj bi SAD trebalo da napuste Ujedinjene nacije.

Rezolucijom koju je predložio Majk Rodžers traži se potpuno povlačenje SAD iz UN, kao i da svjetska organizacija premjesti svoje sjedište iz Njujorka.

Takođe se zahtjeva obustava svih američkih aktivnosti u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, prenosi RT.

Rodžers i drugi republikanci više puta su isticali da američki poreski obveznici ne treba da plaćaju organizaciju koja ne promoviše interese SAD.

Rezolucija, koja je predložena 3. januara, prošla je ispod rada medija i javnosti, a u slučaju da bude usvojena biće potrebne dvije godine za njeno sprovođenje.

“Predsjednik će okončati svako članstvo SAD u Ujedinjenim nacijama, u svakom organu, agenciji, komisiji ili nekom drugom tijelu UN. Misija SAD pri UN se zatvara”, navodi se u rezoluciji.

Rodžers je pokušao da progura sličnu rezoluciju 2015. godine, ali bez uspjeha.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/amerika-napusta-ujedinjene-nacije/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])