Pješčana barikada zatvorila novi most u Stanarima

Objavljeno: 23. 1. 2017 u 15:10h

Novi most preko rijeke Ukrine u Dragalovcima kod Stanara završen je u novembru prošle godine, ali umjesto da olakša svakodnevicu mještanima, ovaj prelaz im je i dalje nedostupan.

Poseban revolt kod građana izazvali su nadležni kada su na novosagrađeni prelaz prije mjesec dana postavili pješčanu barikadu, kako most niko ne bi mogao koristi.

Inače, stari most u Dragalovicima godinama je stvarao probleme a kada su građani konačno dočekali novu “ćupriju,” ne mogu preko nje.

“Sredinom decembra na most je istresena puna prikolica pijeska kako automobili ne bi mogli prelaziti. Mjesecima svakodnevno vozimo obilaznicom koja je duga pet-šest kilometara dok novi most stoji neiskorišćen”, priča vozač Goran Poletan koji tvrdi da je od ljetos dva puta vozio kombi mehaničaru zbog kvara koji su prouzrokovale ogromne rupe na makadamskoj obilaznici.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić ističe da mu svakodnevno dolaze ogorčeni građani sa pitanjima zašto ne mogu preko novog mosta. Panić kaže da on nema  informacije kada će most biti pušten u saobraćaj, jer je za to nadležno preduzeće “Putevi RS”.

“Građani se skupljaju i negoduju zbog novonastale situacije  i mislim da je ovo vrlo neozbiljno”, kaže Panić i dodaje da se više puta obraćao “Putevima RS” gdje su mu rekli da se pripremaju dokumenta za tehnički prijem mosta.

“Ne može se dokumentacija pripremati tri mjeseca. Imamo odsječena sela, a ni ta zaobilaznica se ne održava iako je koristi veliki broj vozača”, priča Panić.

U “Putevima RS” kažu da je gradnja novog mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima završena krajem 2016. godine, te da je još ostalo da budu postavljane spojnica između mosta i ceste.

“U narednim danima će biti postavljene dilatacione spojnice, a probno ispitivanje konstrukcije mosta je već završeno, a rezultati su u skladu sa  zahtijevanim propisima. Trenutno je u toku priprema dokumentacije za tehnički prijem, koji bi trebalo da bude završen do kraja januara, nakon čega će most biti pušten u saobraćaj”, rekla je portparol “Puteva RS” Natalija Kostrešević.

Ona je pojasnila da je barikada od pijeska postavljena kako vozači ne bi prelazili preko mosta i kako bi bile izbjegnute eventualne nezgode.

Novi most u Dragalovcima dug je 81,18 metara, sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama, a njegova izgradnja koštala je 1,14 miliona KM.

Crna tačka

Stari most preko rijeke Ukrine u Dragalovcima godinama je bio usko grlo i crna tačka zbog čestih saobraćajnih nesreća.  Nosivost starog mosta bila je pet tona, a saobraćalo se samo jednom trakom.

“Zbog zuba vremena taj stari most je propao i 2004. godine je prvi put počela priča o gradnji novog. Sada nakon 13 godina Stanari imaju novi most, ali neupotrebljiv”, ističe Panić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pjescana-barikada-zatvorila-novi-most-u-stanarima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])