Počinje gradnja prve vjetrenjače u BiH

Objavljeno: 22. 1. 2017 u 17:57h

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara ozvaničen je početak gradnje istorijskog projekta za Bosnu i Hercegovinu.

“Naime, na svečanoj sjednici potpisani su ugovori između JP Elektroprivreda BiH, kao investitora i izvođača radova Konzorcija HP Investing d.o.o. Mostar, Amitea d.o.o. Mostar i Izgradnja Tojaga d.o.o. Mostar o početnim projektima izgradnje prvog bosanskohercegovačkog Vjetroparka”, stoji u izvještaju press službe Grada Mostara.

Generalni direktor JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević i direktor HP Investinga Hasan Pekušić, potpisavši ovaj ugovor upisali su se u istoriju bh. privrede, posebno privrede u novom milenijumu.

Po prvi put BiH će dobiti moderno, ekološki prihvatljivo postrojenje za proizvodnju električne energije, a koje će koristiti samo snagu vjetra za obavljanje tog posla.

Potpisivanjem ovog ugovora potvrđeno je da će se uskoro na Podveležju graditi pristupni putevi, servisne saobraćajnice i montažni platoi za kranove, čime će i zvanično početi izgradnje VE Podveležje.

Ukupna vrijednost projekta izgradnje vjetroparka na Podveležju je oko 163 miliona KM, a potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić.

Izvor: radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pocinje-gradnja-prve-vjetrenjace-u-bih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot