Evo kakvo nas vrijeme očekuje tokom sedmice

Objavljeno: 22. 1. 2017 u 14:31h

Januar je pri kraju, a za razliku od prvih nekoliko dana kada nama je donio obilne snježne padavine  i izuzetno niske temperature, do kraja ove sedmice temperature neće ići daleko ispod nule, a snijeg će zaobići veći dio BiH.

Međutim, padavine nas očekuju na samom kraju mjeseca, ali dobra vijest je da tada stižu i veće temperature.

Nedjelja će u većini BiH biti vedra uz dnevne temprature od minus šest do nula, na jugu šest do 11 stepeni. Vedro će biti i u ponedjeljak, ali samo u Hercegovini i zapadnoj Bosni, dok se u ostalim dijelovima BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme s maglom. U centralnim i istočnim dijelovima Bosne naoblačenje će se tokom dana smanjivati, a dnevne temperature kretaće se od minus tri do dva, a na jugu od osam do 12 stepeni.

U utorak oblačno

Utorak će u cijeloj BiH biti uglavnom oblačan, a u pojedinim dijelovima Bosne u poslepodnevnim satima je moguć i slab sneg. Dnevne temprature će se kretati od minus četiri do jedan, a na jugu od šest do 10 stepeni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne u srijedu će preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku BiH biće oblačno. Temperature će biti nešto niže, od minus tri do dva, a na jugu od pet do 10.

U četvrtak će u Hercegovini biti vedro, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno. Dnevne temperature će se kretati od minus tri do dva, a na jugu šest do 10 stepeni.

Porast temperatura

Krajem mjeseca će usljediti period nestabilnih vremenskih prilika s padavinama širom BiH.

Porast temperatura očekuje se od 29. januara kada će se maksimalne dnevne temperature u Bosni kretati od četiri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni Celzijusovih.

Izvor: klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/evo-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-tokom-sedmice/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot