Brat i sestra u istoj školskoj godini učenici generacije (Foto)

Objavljeno: 22. 1. 2017 u 15:16h

U prošloj školskoj godini, brat i sestra Aleksandar i Katarina Mirković bili su u svojim školama učenici generacije. Aleksandar u Tehničkoj školi, gdje je završio smjer mehatronika, a Katarina u Prvoj osnovnoj školi.

Za učenika generacije Aleksandar je proglašan na osnovu postignutih rezultata tokom svog školovanja, kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima, a to su:

1. mjesto iz digitalne elektronike na državnom srednjoškolskom nivou,

2. mjesto iz elektropneumatike na državnom srednjoškolskom nivou,

2. mjesto na kadetskom turniru u šahu do 18. godina na nivou RS,

4. mjesto na državnom srednjoškolskom nivou iz Njemačkog jezika u A2 kategoriji.

Predstavljanje Bosne i Hercegovine na Internacionalnom letnjem folklornom festivalu u Bugarskoj sa SPKD Prosvjetom iz Brčkog.

Njegova sestra Katarina postala je takođe učenik generacije, a neki od rezultata koje je postigla su:

1. mjesto iz egleskog jezika na opšnskom nivou u 9. razredu

1. mjesto iz njemačkog jezika na opšinskom nivou u 8. razredu

1. mjesto njemački B2 kategorija na regionalnom nivou

2. mjesto iz odbojke na opšinskom nivou 9. razred

3. mjesto na Iternacionalnom ekipnom vatrogasnom takmičnju u Austriji

Aleksandar je danas student prve godine, a Katarina je krenula stopama svoje braće – najstariji brat je takođe završio mehatroniku, i upisala je Tehničku školu – takođe smijer mehatronika, prenosi Radio Brčko.

Izvor: radiobrcko.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/brat-i-sestra-u-istoj-skolskoj-godini-ucenici-generacije-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])