Đaci se vraćaju u tople učionice

Objavljeno: 21. 1. 2017 u 14:16h

Sve škole u Republici Srpskoj u ponedjeljak, 23. januara, počinju nastavu u drugom polugodištu, a niske temperature i visok snijeg ne bi trebalo da stvore probleme đacima, jer su putevi pročišćeni, a obrazovne ustanove imaju dovoljne količine ogreva.

U školama koje imaju individualno grijanje tvrde da su još jesenas nabavili dovoljne količine ogreva za cijelu zimu, dok ostale zavise od gradskih toplana, koje zasad uredno puštaju grijanje.

Da je tako uvjerilo se i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, koje će, kako su u petak naveli, i dalje pratiti situaciju na terenu, vodeći prvenstveno računa o tome da učenici bezbjedno stignu do škole.

“Ukoliko zbog vremenskih prilika u nekim od škola ne bude moguć bezbjedan početak nastave, donijećemo pojedinačne odluke o početku nastave u takvim školama” – kazali su u Ministarstvu.

Direktorica Osnovne škole “Petar Kočić” u banjalučkom naselju Kola Dubravka Bosančić kaže da ogreva imaju i više nego što im je potrebno.

“Nema brige, učionice neće biti hladne” – rekla je Bosančićeva.

Problema sa hladnim učionicama neće imati ni ostale škole banjalučke regije, ali ni đaci u Istočnom Sarajevu i Hercegovini. Normalne uslove za rad imaju i škole u dobojskoj regiji.

Prema riječima predsjednice bijeljinskog Aktiva direktora osnovnih škola Milice Perković, roditelji svih đaka mogu biti mirni, jer zasad ne bi trebalo da bude problema sa grijanjem.

“Jedino će zbog snijega i poledice biti otežan put do škole mališanima u područnim školama” – kazala je Perkovićeva.

S obzirom na to da su se navikli na niske temperature, i rukovodstvo OŠ “Milan Ilić – Čiča Šumadijski” Han Pijesak je na vrijeme obezbijedilo dovoljno drva i uglja.

Predsjednica Aktiva direktora srednjih škola prijedorske regije Valentina Sovilj kaže da bojazni od hladnih učionica nema ni u ovom dijelu Srpske.

“Kad su u pitanju srednje škole u Prijedoru, one su sve priključene na gradsku “Toplanu”, dok one u manjim opštinama ove regije imaju individualno grijanje” – rekla je Sovilj.

S obzirom na to da su putevi do pojedinih područnih škola u ovoj regiji bili neočišćeni, očekuje se da oni budu prohodni do ponedjeljka.

Policija

MUP RS apeluje na vozače da povećaju pažnju u vožnji s obzirom na to da će od ponedjeljka na ulicama ponovo biti veći broj školaraca. Sa početkom nastave u školama najavljeno je i pojačano prisustvo policije u blizini obrazovnih ustanova, kao i na putnim pravcima kojim će se kretati veći broj školske djece.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/daci-se-vracaju-u-tople-ucionice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])