Beker konačno otkrio razloge rastanka sa Novakom

Objavljeno: 21. 1. 2017 u 11:09h

Više nego uspješna saradnja Novaka Đokovića i Borisa Bekera završila se poslije tri godine, a njemački trener (konačno) objasnio razloge rastanka, iz svog ugla. Takođe, govorio je i Novakovom nastupu na ovogodišnjem Australijan openu…

Srpski teniser je u novu sezonu krenuo bez Njemca, a on je po prvi put od prekida saradnje odgovorio šta je bio osnovi razlog da se ona ne nastavi. Iz njegovog ugla, podrazumjeva se…

Boris Beker je u intervjuu za “Njujork Tajms” ponovio Novakove riječi, koje je toliko puta ponovio u prethodnih šest mjeseci, a to je da su se njegovi prioriteti u životu promjenili nakon osvajanja Rolan Garosa i da je to uticalo na njihovu saradnju.

“Novak je prvi koji je to priznao (da su se prioriteti promjenili, prim. aut.), i uopšte govorio o tome, stoga mislim da je to glavni razlog zbog kog sam pomislio da stopiram našu saradnju jer sam shvatio da moj posao više neće biti tako važan”, kazao je Beker.

Novak Đoković je imao značajan pad u igri u drugih šest mjeseci sezone i zbog toga je “skliznuo” na drugo mjesto ATP liste, a nakon dobrog početka godine i osvajanja turnira u Dohi, gdje je pobjedio Endija Mareja u borbi za titulu, uslijedio je novi šok i poraz u drugom kolu Australijan opena.

Boris Beker je, očekivano, gledao meč svog nekadašnjeg “pulena” i osjetio je letargiju u njegovoj igri koja nije bila prisutna sve do osvajanja tog famoznog “Rolan Garosa”, grend slem turnira koji mu je jedini falio u kolekciji.

“Nisam prepoznao njega, njegov mentalitet”, kazao je on o meču Novaka protiv Istomina.

“Nisam osjetio apsolutnu volju i želju za pobjedom. Djelovao je nonšalantno na terenu, a to nije Novak koga ja poznajem. Radije bih ga vidio kako lomi reket, cijepa majicu ili nešto slično – samo da se vide te emocije”, dodao je Beker.

Novak Đoković je nakon tog meča čestitao protivniku i rekao da mu ništa nije polazilo za rukom…

“Čak i Novak kada igra dobro može da izgubi. Ali, to ne može protiv Denisa Istomina. Novak nije bio povrijeđen, vodio je u setovima i poražen je. To se ne uklapa u sliku koju ja imam o njemu…”, zapitao se Boris Beker.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beker-konacno-otkrio-razloge-rastanka-sa-novakom/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])