MUP RS ga već prijavio, a SIPA ga tek sad traži!

Objavljeno: 20. 1. 2017 u 13:06h

Na jednoj od fotografija koje je objavila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i pozvala građane da pomognu pri identifikaciji osoba koje se mogu dovesti u vezu sa napadom na srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, nalazi se Armin Šehomerović iz Srebrenice.

To je “Nezavisnim” potvrdio policijski izvor, koji dodaje da su ovog Srebreničanina još davno identifikovali pripadnici MUPa RS te protiv njega, i još pet lica, od čega su najmanje tri iz Tešnja, 1. aprila prošle godine podnijeli izvještaj tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS.

“Izvještaj je, osim protiv Šehomerovića, podnesen i protiv Muje Dizdarevića, Almira Merdića i Elvedina Himzića, svi iz Tešnja, kao i dva nepoznata počinioca”, otkriva izvor.

Iz MUPa RS su, navodeći inicijale prijavljenih, naveli da je protiv njih izvještaj podnesen za podstrekavanje na teško ubistvo, ugrožavanje bezbjednosti, napad na službeno lice te izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, a na štetu Vučića i drugih.

Zanimljivo je da SIPA tek sada, devet mjeseci nakon što je MUP RS podnio izvještaj, traži pomoć građana, a na fotografijama objavljuje i jedno lice koje je MUP RS već identifikovao.

Još je, svakako, simptomatičnije to što napad nije dobio očekivani epilog, a dogodio se još 11. jula 2015. godine u Potočarima, opština Srebrenica, na području gdje je održavana komemoracija “Srebrenica 2015”. Iz SIPA kažu da građani korisne informacije, između ostalog, mogu dostaviti lično ili najbližoj policijskoj stanici, kao i putem besplatne anonimne telefonske linije “Krimolovci”, na broj 080/020505.

“Apelujemo na građane da ne zloupotrijebe pomenuti broj pružanjem netačnih i neprovjerenih informacija”, navode iz SIPA.

Međutim, zvanično nam je potvrđeno da je bilo i onih koji ovaj apel nisu shvatili pretjerano ozbiljno.

“SIPA je zaprimila određeni broj informacija u vezi sa pozivom za pomoć pri identifikaciji lica. Trenutno možemo reći da je određeni broj informacija odmah ocijenjen kao neozbiljan, dok su druge informacije u fazi obrade i procjene”, navode iz SIPA.

Sa druge strane, iz Tužilaštva BiH su nam kratko kazali da postoji predmet koji se odnosi na napad na Vučića u Potočarima, te da, baš kao što su novinari i navikli više informacija ili detalja ne mogu davati. Premijer Srbije napadnut je na obilježavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi, a od linča su ga spasili pripadnici Specijalne jedinice MUPa RS, koji su u civilu bili raspoređeni u masi. Podsjetimo, pripadnici SIPA privodili su u ljeto 2015. godine Merdića, Himzića i Dizdarevića, ali su oni nakon saslušanja pušteni na slobodu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/mup-rs-ga-vec-prijavio-a-sipa-ga-tek-sad-trazi/||claudebot