“Kašikara” bačena ispred kuće ljekara

Objavljeno: 20. 1. 2017 u 21:40h

Bomba, najvjerovatnije “kašikara”, eksplodirala je kod kuće bilećkog ljekara Božidara Babića, gdje on ima pedijatrijsku specijalističku ordinaciju, a njegov brat Drago, inače advokat, advokatsku kancelariju.

Eksplozija je odjeknula u petak ujutru, oko pet časova, s tim što, srećom, niko nije povrijeđen, ali je na kući oštećeno dvadesetak prozora, kao i automobil parkiran preko puta, vlasništvo komšinice.

“Niko od pacijenata nije bio nezadovoljan, nikakve prijeteće poruke nisam dobijao. Vjerujte, ne mogu da shvatim! Kolika god da je šteta, krivlje mi je što ne znam o čemu se radi”, kazao je za “Nezavisne” doktor Babić.

Božidar Babić, u čijoj kući niko nije bio u trenucima eksplozije, ističe da ne strahuje za svoju bezbjednost. Njegov brat Drago napominje da nema kratera gdje je bomba eksplodirala, te da se eksplozija dogodila u vazduhu, a to nam je potvrđeno i u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

“Ne smatram ovo napadom na mene i brata. Nikakvih naznaka nije bilo da će se ovo dogoditi. To je uradio ili neko ko je pijan, ili lud, ili su se rvali za bombu pa je izletjela i u vazduhu eksplodirala”, naveo je bilećki advokat.

Po saznanjima “Nezavisnih”, doktora Babića je nakon detonacije, oko pet časova, pozvao komšija te mu rekao šta se dogodilo.

Šteta nije procijenjena, ali je velika pošto je, osim vozila, oštećeno i dvadesetak duplih, vakuumiranih prozora, s tim što u samoj ordinaciji oštećenja nema. Iz policije tvrde da je eksplozivna naprava aktivirana zapravo u dvorištu, ali ne navode čijem, osim što preciziraju da se to dogodilo u Mitrovdanskoj ulici, na broju jedan.

“Prilikom aktiviranja oštećena je jedna kuća i jedan automobil, a nije bilo povrijeđenih”, saopšteno je u petak iz CJB Trebinje. Jovana Cvijetić, portparol CJB Trebinje, potvrdila je da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice Bileća i Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Trebinje. Poslije uviđaja, kako je navela, slijede vještačenja. “Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju i policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti događaja”, naglasila je Cvijetićeva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kasikara-bacena-ispred-kuce-ljekara/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot