Senzacija: Ispao Novak Đoković!

Objavljeno: 19. 1. 2017 u 11:04h

Šestostruki pobjednik Australijan Opena, šampion na posljednja dva odigrana turnira, Novak Đoković – izgubio je u drugom kolu od Denisa Istomina iz Uzbekistana, 117. na ATP listi.

Uzbekistansko čudo usred Melburna!

Fantastični Denis Istomin igrao je svoj najbolji tenis, dok je Novak Đoković bio potpuno van ritma. Epilog: pet setova, 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4 i pobjeda 117. igrača svijeta.

Istomin, ne samo da je upisao najvažniju pobjedu u karijeri, već je postao i najslabije rangirani igrač koji je uspio da pobijedi Novaka Đokovića.

https://youtu.be/GaJTf9fn118

Đoković je prethodno završio ranije takmičenje u Melburnu samo na početku karijere, 2005. i 2006. kada je ispadao u prvim kolima.

Ujedno to je i najraniji poraz drugog igrača svijeta na grend slem turnirima od 2008. godine. Tada je na Vimbldonu završio učešće u drugoj rundi, kada ga je pobijedio Marat Safin.

Denis Istomin uspio je u maratonskom meču, koji je trajao četiri sata i 54 minuta, da zadrži koncentraciju, ali i snagu u ključnim momentima i da prvi put poslije pet poraza u nizu “uzme skalp” Đokoviću.

Statistika kaže da je Đoković protiv Istomina imao 72 neiznuđene greške, 11 više od protivnika, ali i pet vinera više od rivala (68), a napravio je čak devet duplih grešaka.

Denis Istomin u trećem kolu igraće sa Špancem Pablom Karenom Bustom, koji je pobijedio Britanca Kajla Edmunda u tri seta – 6:2, 6:4, 6:2, dok će Novak Đoković sa svojim timom morati ozbiljno da se pozabavi analizom meča i razlogom ranog poraza.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/senzacija-ispao-novak-dokovic/||claudebot