Irancima nudili pomoć pa ih onda opljačkali?!

Objavljeno: 19. 1. 2017 u 10:38h

Policija je uhapsila Milana P. iz Višegrada i Davida B. iz Stoca zbog sumnje da su opljačkali dvojicu braće iz Irana, kojim su prethodno za po 1.000 evra obećali pomoć da ilegalno uđu u BiH!

To nam je potvrdio policijski izvor, koji ističe da je cijeli slučaj rasvijetljen nakon što je Policijskoj stanici Novo Goražde prekjuče oko 15 časova prijavljeno da se na mostu na rijeci Drini, koji vodi prema mjestu Hladila, nalazi stranac koji zaustavlja vozila i traži pomoć.

Taj stranac je, kako je prijavljeno, nerazgovjetno govorio da su dva muškarca odvela njegovog brata u nepoznatom pravcu, ali im i otela novac.

“Odmah nakon prijave policajci su otišli do mosta, gdje su i pronašli bespomoćnog mladića, za kojeg su potom utvrdili da je riječ o dvadesetšestogodišnjem Irancu H.R. On je, blago rečeno, bio prestravljen”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Uslijedio je mukotrpan proces, odnosno pokušaj da taj Iranac policiji objasni nevolju koja ga je snašla.

“On je slabo razumljivim engleskim jezikom i gestikulacijom objasnio policiji da su dva muškarca odvela njegovog brata, te da su im uz prijetnju pištoljem otela novac, mobilni telefon, pasoš i ručni sat”, kažu iz policije.

Istražioci su tada počeli da sklapaju kockice te su saznali da se u vezu sa razbojništvom može dovesti Milan P. te njegov saučesnik, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je riječ o Davidu B. Policajci su daljim radom utvrdili da je ovaj tandem otišao prema Višegradu.

“Istog dana oko 15.50 pripadnici Policijske stanice Višegrad na svom staničnom području pronašli su i uhapsili osumnjičene M.P. i D.B. i predali ih PS Novo Goražde”, saopštila je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Samo desetak minuta prije hapšenja ovog dvojca pretragom terena na području sela Hladila, opština Novo Goražde, policajci su pronašli i drugog Iranca, tridesetogodišnjeg H.S., a koji je takođe bio preplašen.

Vjeruje se da je prethodno uspio da im pobjegne, a pronađen je sakriven na jednoj visokoj stijeni. Policija ne isključuje ni mogućnost da su osumnjičeni tukli braću.

Izvor “Nezavisnih” pojašnjava da se sumnja da je cijeloj ovoj drami prethodio dogovor braće iz Irana te Milana i Davida, po kojem su osumnjičeni, najvjerovatnije preko granice sa Crnom Gorom, pomogli migrantima da se domognu bh. tla.

Kako su kazali iz policije, i Iranci i dvojica osumnjičenih predati su Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega će stranci najvjerovatnije biti ustupljeni Službi za poslove sa strancima BiH.

Osumnjičene će teretiti za krijumčarenje ljudi i razbojništvo. Iz SIPA je saopšteno da su osumnjičeni spriječeni u pokušaju da preko teritorije BiH prokrijumčare dva državljanina zemalja Bliskog istoka.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/irancima-nudili-pomoc-pa-ih-onda-opljackali/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])