Borba za spas male Mije Mujadžić

Objavljeno: 18. 1. 2017 u 12:35h

Pravu životnu dramu posljednjih nekoliko dana proživljavaju Jasmin i Renata Mujadžić iz Cazina, pokušavajući na sve načine spasiti život petomjesečne kćerke Mije, koja ima težak oblik zapaljenja pluća.

Nakon što je hospitalizirana i nekoliko dana provela u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, djevojčica je skupa s majkom u ponedjeljak transportovana u Klinički centar “Koševo” u Sarajevu.

Kako nas je informisala majka djevojčice, liječnici u Bihaću su predlagali da se ona hospitalizuje u Zagrebu, ali to nije bilo izvodljivo zbog administrativnih problema.

Tešku zdravstvenu situaciju komplikuje što se radi o djetetu s teškim oštećenjem mozga. Prema riječima majke, do toga je došlo zbog pogreške zdravstvenih radnika u Bihaću, koji su joj, prilikom porođaja, dali pogrešnu injekciju usljed koje je pretrpjela šok.

Ona kaže da je usljed toga novorođenče ostalo bez zraka, te da je oživjelo tek nakon reanimacije, što se trajno odrazilo na njeno zdravlje.

Roditelji djevojčice su nezaposleni i imaju još dvoje maloljetne djece, te nisu u stanju da plaćaju visoke troškove koje iziskuje borba za zdravlje male djevojčice.

Njena sudbina duboko je ganula ovih dana javnost u Unskosanskom kantonu te je organizovana humanitarna akcija kako bi se prikupio novac za liječenje.

Svi koji žele pomoći liječenje djevojčice, više informacija mogu dobiti na broj telefona 061/648236.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/borba-za-spas-male-mije-mujadzic/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot