Krala novčanike u bolnici i vrtićima

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 11:51h

Smiljana Vuković (34) iz Bijeljine uhapšena je na graničnom prelazu Rača zbog sumnje da je u proteklih nekoliko sedmica u bijeljinskoj bolnici “Sveti vračevi”, Centru za socijalni rad i nekoliko vrtića u tom gradu krala novčanike.

Kako saznajemo, osumnjičena koja živi u Srbiji tokom saslušanja priznala je policijskim inspektorima da je u posljednje vrijeme ukrala šest novčanika sa novcem i bankovnim karticama sa kojih je podizala određene sume novca.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Vukovićeva u bijeljinskoj bolnici počinila tri krađe, gdje je jednu ženu oštetila za 1.700 maraka.

“Osumnjičena je u novčaniku pronašla 700 maraka, dok je 1.000 maraka podigla sa bankomata. Sličnu krađu počinila je i u Centru za socijalni rad Bijeljina, gdje je takođe ukrala novčanik sa 200 maraka i bankovnom karticom koju je “počistila”. Dok je podizala novac sa bankomata osumnjičenu su snimile nadzorne kamere”, kazao je isti izvor.

Dodao je da je Vukovićeva ulazila i u druge bijeljinske ustanove kao što su vrtići i Centar za kulturu, gdje je u pojedinim kancelarijama koristila nepažnju vlasnika i iz torbe krala novčanike.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina, navodeći inicijale, rekli su da je osumnjičena uhapšena u nedjelju oko 16.20 časova kada je pokušala preći granicu.

“Policija je prethodno za njom raspisala potragu zbog više krivičnih djela. Nakon saslušanja protiv S. V. biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u tom gradu zbog krađe”, kazali su u bijeljinskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Vukovićeva je policiji poznata odranije po prevarama. Protiv nje je nedavno podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krađe struje u objektu u kojem je nastanjena u Bijeljini.

Sličnih krađa bilo je i ranije na području najvećeg grada Semberije. Tako je krajem 2015. godine pao tandem iz Srbije D. D. i R. L. zbog sumnje da su u Bijeljini ukrali čak sedam novčanika. Ovi kradljivci odranije su poznati policiji po sličnim krivičnim djelima. Oni su ulazili u kancelarije osnovnih i srednjih škola, univerzitet, Centar za socijalni rad i druge ustanove i iz torbi najčešće krali novčanike sa novcem i licnim dokumentima.

Iste godine bijeljinska policija podnijela je izvještaj protiv E. I. iz Bijeljine zbog sumnje da je iz kancelarija državnih institucija i privatnih firmi krao novčanike. Krao je na način da je koristio nepažnju službenika i iz njihovih torbi i kaputa krao novčanike. On je na ovaj način ukrao oko 2.000 maraka.

Banjaluka

Krađe novčanika u zdravstvenim ustanovama ranije su se dešavale i u Banjaluci. Lani je u okviru akcije “Valet” uhapšen Mario Rajković iz Prijedora zbog sumnje da je u bolnicama i ambulantama krao torbice i novčanike. Osim ovog slučaja, u Banjaluci je uhapšena i Nada Mirčić zbog sumnje da je iz ambulante u ulici Zdrave Korde ukrala novčanik u kojem je bio novac od participacija naplaćenih pacijentima.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/krala-novcanike-u-bolnici-i-vrticima/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot