Hladnoća otkazala filmove i predstave u Bijeljini

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 17:31h

Sve one koji su ovih dana željeli da pogledaju film u bijeljinskom Gradskom bioskopu ili da uživaju u pozorišnim predstavama na vratima Centra za kulturu “Semberija” dočekao je natpis: “Zbog kvara na sistemu grijanja, ne radimo”.

U Centru za kulturu, zbog veoma niskih temperatura, zaleđen je sistem grijanja, pa su nadležni bili prinuđeni da otkažu filmske projekcije, pozorišne predstave i ostale sadržaje planirane za januar. Objašnjavaju da uprkos tome što predstavlja ukras grada, ovaj objekat nije dobro urađen.

“Objekat nije prilagođen temperaturama na Balkanu, posebno ovako izrazito niskim kakve smo imali u posljednjih nekoliko dana u Semberiji, kada su dostizale i minus 20 stepeni. Grijemo se na struju, nismo priključeni na gradsko grijanje putem bijeljinske “Toplane”, pa su se uređaji usljed hladnoće i debelog minusa zaledili”, rekla je direktorica Centra Ljiljana Erkić.

Ona je istakla da u okviru zgrade postoje prostorije koje se ne smiju zagrijavati i u kojima se nalazi agregat, gdje je došlo do pucanja cijevi. Objašnjava da se glavni motori za klima-uređaje nalaze na krovu, pa je do iskakanja sistema dolazilo i u decembru.

“S obzirom na to da se ta prostorija nalazi u suterenu, praktično ispod toaleta, došlo je do totalnog zastoja. Nijedan toalet nije u funkciji, jer su školjke popucale, a u zgradi nema vode. Dok izvođač ne dođe da popravi ove kvarove, nismo u mogućnosti da izvodimo predstave”, rekla je Erkićeva.

Prema njenim riječima, zbog hladnoće i nemogućnosti zagrijavanja prostorija radnicima je skraćeno i radno vrijeme.

“Uslovi za rad su nemogući. Temperatura u prostorijama je sedam stepeni Celzijusa, a u suterenu čak i tri stepena”, navela je ona.

Dodala je da će pozorišni repertoar biti vraćen, ukoliko ubrzo bude saniran kvar na vodovodnim cijevima.

“Kafić i drugi prostori i dalje neće raditi, jer gosti ne mogu da sjede u hladnom”, rekla je Erkićeva.

Slična situacija je i u bioskopu koji radi u okviru bijeljinskog Centra za kulturu, ali se nalazi na drugoj lokaciji u gradu.

“Iako je zgrada renovirana prije nekoliko godina, kotao za centralno grijanje, zbog dotrajalosti, ne može postići potrebnu temperaturu pa je u zgradi došlo do pucanja cijevi i uopšte nema grijanja”, rekla je Erkićeva.

Ona navodi da se za održavanje Centra za kulturu i Gradskog bioskopa iz gradskog budžeta godišnje izdvaja 8.000 KM, što, kako kaže, nije dovoljno. Kako navodi, za pomoć su se više puta obraćali i Gradskoj upravi.

“Prilikom izrade budžeta tražila sam povećanje stavke za održavanje. Međutim, novca nema dovoljno”, rekla je Erkićeva.

Građani

Jedan od stanovnika Bijeljine, kojeg smo zatekli pred vratima Centra za kulturu, rekao je da je ova situacija nevjerovatna.

“Mislim da izvođač radova ovo nije dobro uradio. Kako je moguće da ovakva zgrada, za koju je izdvojeno mnogo novca, ima tako loše riješen sistem grijanja. To je nezamislivo u današnje vrijeme, kada postoji toliko načina da se zagrijavaju prostorije”, kazao je ovaj stanovnik Bijeljine, koji nije želio da mu objavimo ime.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hladnoca-otkazala-filmove-i-predstave-u-bijeljini/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])