Bilal Repuh ubio oca oklagijom i dobio osam godina

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 12:54h

Bilal Repuh (41) iz sela Repuševići kod Višegrada pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na osam godina zatvora zbog ubistva oca Abida (78), kojeg je brutalno pretukao oklagijom.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović kazala je da je presuda izrečena nakon što je vijeće djelimično uvažilo žalbu odbrane.

“Uvažavanjem žalbe odbrane Repuh je oslobođen plaćanja troškova sudskog postupka. U ostalom dijelu presuda i izrečena kazna Okružnog suda u Istočno Sarajevu su potvrđene”, objasnila je Despotovićeva.

Bilalu Repuhu prvostepena presuda izrečena je 23. oktobra prošle godine. Tada mu je produžen pritvor u kome se nalazio, a u izrečenu kaznu od osam godina uračunato mu je vrijeme koje je do tog dana proveo iza brave.

Prema presudi, Repuh je oca ubio 15. marta 2016. godine u porodičnoj kući u selu Repuševići kod Višegrada. Tog dana on i otac su se posvađali, a tokom svađe Bilal je zgrabio oklagiju i nekoliko puta njome udario oca po glavi i tijelu. Brutalno ga je udarao i nanio mu smrtonosne povrede od kojih je starac preminuo na licu mjesta.

Bilal je pokušao da zataška ubistvo i sve prikaže kao nesrećan slučaj. On je pozvao policiju i prijavio da je njegov otac stradao usljed pada.

Istražiocima je ispričao da je otac krenuo na tavan kako bi dohvatio brašno, pri čemu se okliznuo i pao niz stepenice. Dokazi koji su zatečeni na mjestu zločina nisu odgovarali njegovoj priči, a među njima je i slomljena oklagija na kojoj su uočeni tragovi krvi. Policija je zbog toga uhapsila Bilala, a tokom kriminalističke obrade on je priznao zločin. Motiv ubistva nije saopšten ni u presudi.

U kući ubijenog Abida Repuha, osim njegovog sina Bilala koji ga je usmrtio, živjela je i starčeva nepokretna sestra.

Nju je policija zatekla u kući tokom obavljanja uviđaja i hapšenja Bilala.

Mještani

Mještani Repuha ni deset mjeseci poslije zločina ne mogu da povjeruju da je Bilal digao ruku na oca Abida.

“Bila je to čestita i dobra familija, koja ni sa kim u selu nije imala problema, niti smo mi znali za njihove nedaće. Iznenadilo nas je sve kada smo čuli da je Abid ubijen i da je to uradio Bilal”, kazala je jedna mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bilal-repuh-ubio-oca-oklagijom-i-dobio-osam-godina/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])