Beograd: Za likvidaciju na groblju angažovan ubica iz BiH

Objavljeno: 17. 1. 2017 u 17:17h

Ubica Milomira Jovanovića (46) iz Vranića, koji je likvidiran u subotu nadomak groblja u Sopotu, najvjerovatnije je stigao iz Bosne i Hercegovine, piše Kurir. Sumnja se da je imao jednog saučesnika, koji ga je odvezao poslije zločina do “šteka” u Beogradu. Narednih dana pokušaće nekim od ilegalnih prijelaza da se vrati u BiH.

Prema nezvaničnim informacijama za Jovanovićevu likvidaciju je bila spremljena još jedna, rezervna ekipa pucača. U slučaju da snajperista iz nekog razloga ne odradi “posao”, druga grupa ubica čekala je Milomira nadomak njegovog stana u Novom Beogradu. Oni su bili naoružani automatima.

Ovo su prva operativna saznanja policije, koja pokušava da sklopi kockice misterioznog i nesvakidašnjeg ubistva u Srbiji. Snajper, inače, nije tako često korišten u mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a nikad se nije dogodilo da se “sačekuša” napravi na – groblju!

“Milomir je odavno u poslovima sa one strane zakona i tu zasad tražimo razloge ubistva. Rodom je iz Vranića, ali je živio u Novom Beogradu. U posljednje vrijeme, prema informacijama do kojih smo došli razgovarajući sa njegovim prijateljima i rodbinom, imao je neka saznanja da mu rade o glavi. Okružio se tjelohraniteljima i gotovo nigdje nije izlazio bez prijeke potrebe”, naveo je Kurirov izvor iz policije.

Policija je nedaleko od Milomirove roditeljske kuće pronašla sumnjive tragove, koji ukazuju da su se plaćenici i tuda vrzmali.

Jovanović je dodatno pojačao obezbjeđenje prije oko pola godine kada mu je u Češkoj nestao brat Milan, za kojeg se takođe sumnja da se bavio ilegalnim poslovima. Navodno, on kao da je u zemlju propao, niko ne zna njegovu sudbinu.

“Organizator Milomirovog ubistva dobro je poznavao njegove navike, kretanje, kontakte… To je mogao da mu kaže samo neko ko je bio blizak sa Jovanovićem. Taj neko je i znao da će u subotu biti na sahrani Novaka Todorovića na groblju u Sopotu”, tvrdi Kurirov sagovornik.

Povukao oroz

Snajper je odabran, jer ubica nije morao da mu se mnogo približi. Navodno, pucano je sa rastojanja od najmanje stotinjak metara i to kroz prozor automobila, kojim su se poslije dali u bijeg. Da bi bio siguran da je obavio “posao”, zločinac je nekoliko puta povukao oroz. Ispalio je najmanje tri hica u Jovanovića.

Ubijeni je, prema policijskim saznanjima, bio blizak sa Dejanom Stojanovićem Kekom, nekadašnjim vođom “novobeogradskog ganga”, koji odavno nije u Srbiji.

U posljednje vrijeme u poslovima sa one strane zakona sarađivao je i sa drugim kriminalnim ekipama.

“Policija ima neki pravac istrage kada je riječ o ovom slučaju, ali je sve još na početku i prikupljaju se informacije. Nekoliko je verzija, od toga da je okrenuo leđa dojučerašnjim saradnicima, do toga da je “ispao nekorektan” u nekim kriminalnim poslovima. Među poznavaocima prilika u podzemlju čuje se i priča da je nekadašnjim prijateljima oteo “tržište”, ali i uličnu mrežu. Sve ćemo to detaljno da istražimo”, kazao je novinarima ovaj izvor iz policije.

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beograd-za-likvidaciju-na-groblju-angazovan-ubica-iz-bih/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot