Robinju iz Tuzle krili u poljskom WC-u

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 12:08h

Bračnom paru iz Zagreba Amiru (44) i Ismeti H. (43) određen je jednomjesečni pritvor u Županijskom sudu u Zagrebu, jer su kao robinju držali djevojku H. O. (18) iz Tuzle, koju su iskorištavali i skrivali u poljskom WC-u.

Oni su uhapšeni 12. januara, nakon što je momak žrtve iz Tuzle saznao za ovaj slučaj i alarmirao policiju.

Prema policijskom izvještaju, Amir i Ismeta su nesrećnu Tuzlanku doveli u Zagreb tako što su joj obećali da će kod njih biti kućna pomoćnica. Onda su je natjerali da im radi bez naknade, da vodi brigu o djeci i “radi sve ono što od nje zatraže”. Istražioci iz Zagreba sumnjaju da su oni žrtvi prijetili, skrivali je u poljskom NjC-u od policije i maltretirali.

Osim toga koristili su njen zavistan položaj jer nije nije mogla bez njihove pomoći da živi u Zagrebu. Da bi je dodatno uslovili odveli su je notaru i imenovali za direktora firme za trgovinu metalom sa sjedištem u zagrebačkom Resniku. Tako je bračni par iskoristio njeno neiskustvo, povjerenje i lakovjernost pa je H. O. potpisala svu dokumentaciju za osnivanje i rad firme.

“Zaključivši da o Amiru i Ismeti zavisi, H. O. je pristajala da otvori više poslovnih računa u različitim bankama. Amir H. je na te račune uplaćivao novac, koji je ova djevojka dizala i vraćala mu ih na ruke. Riječ je o 10.000 evra. Kako ih mlada sluškinja ne bi izigrala, Amir je svu dokumentaciju firme te bankovne kartice i pečat držao kod sebe”, navodi se u policijskom izvještaju.

Stvari su se zakomplikovale sredinom novembra prošle godine kada je H. O. rekla Amiru H. da želi da se vrati u Tuzlu. Njena odluka mu nije odgovarala pa joj je to zabranio uz prijetnje da joj se “loše piše” ako bude razgovarala s policijom. Supružnici Amir i Ismeta sve ovo negiraju i tvrde da je ona sav novac firme na čijem je čelu bila potrošila na provode.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/robinju-iz-tuzle-krili-u-poljskom-wc-u/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot