Prikupljeno skoro 70.000 KM za centar Za majku i dijete

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 22:55h

Humani građani su 69.788 puta pozvali “M:telov” humanitarni broj telefona 1412 u okviru projekta “S ljubavlju hrabrim srcima” za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete”, čime je u ovoj akciji prikupljeno 69.768 KM.

Predsjednik udruženja građana Centar za edukaciju “Tvoja riječ” Olivera Ratković podsjetila je da je na nedavnoj donatorskoj večeri pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izgradnju Centra za prevenciju razvojnih teškoća “Za majku i dijete” prikupljeno 1.241,088 KM.

“Za realizaciju ove značajne i humane priče kabinet predsjednika Srpske izdvojio je 700.000 KM, dok je od ostalih donatora i sponzora prikupljeno 541.088 KM”, navela je Ratkovićeva u saopštenju.

Ona je dodala da su znatan doprinos osnivanju Centra koji će se baviti prevencijom, dijagnostikom i rehabilitacijom djece sa teškoćama u razvoju, kao i pružanjem stručne pomoći roditeljima i porodici, dali i Vlada Srpske, Gradska uprava Banjaluka, brojni gradovi u Srpskoj, institucije, kompanije, donatori, sponzori i pojedinci.

Ratkovićeva je ocijenila da će izgradnjom Centra, za šta je prikupljeno 1,3 miliona KM, Srpska dobiti sistemsko rješenje pomenute problematike, kao i smještajne kapacitete za mališane i roditelje iz Srpske i regiona.

“Djeca nam više neće ići u region na liječenje i rehabilitaciju. Dakle, poništićemo ili obrisati stavku inostranog liječenja za ovu ciljnu grupu, a biće otvorena i nova radna mjesta”, navela je Ratkovićeva.

Ona je najavila da će budući Centar, između ostalog, posjedovati senzornu i slanu sobu, kabinet za motornu reedukaciju, laboratoriju, stomatološku ambulantu, kao i ordininacije raznih stručnih osoba.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prikupljeno-skoro-70-000-km-za-centar-za-majku-i-dijete/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])