Porodica Save Petričevića tužila vještaka zbog obdukcije

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 12:18h

Porodica Save Petričevića (28) iz Mokrog, kod Pala, koji je preminuo u sarajevskoj bolnici na Koševu nakon obračuna s policijom, posredstvom advokata podnijela je krivičnu prijavu protiv vještaka Hamze Žuje, zbog, kako tvrde, nestručne obdukcije nad tijelom mladića.

Savina sestra Borjana ispričala je da su, zajedno s advokatom, već zatražili mišljenje drugih vještaka u RS, te na beogradskoj VMA, i da se niko ne slaže sa nalazom koji je dao vještak Žujo.

“Navedeno je da je moj brat bolovao i umro od srca, što je smiješno. On nikada nije imao ni izvađen zdravstveni karton, a ne da je bolovao od srca”, tvrdi Borjana Petričević u izjavi za “Nezavisne”.

Ona dodaje da ni dan-danas ne vjeruje u pravdu, a pogotovo jer joj je rečeno da za smrt njenog brata nije niko kriv, što je za porodicu neprihvatljivo.

“Ja ne idem na varijantu da je moj brat bio anđeo, momak bez greške. Uhvaćen je u toj grešci u kojoj je uhvaćen”, navela je Petričevićeva.

Podsjetimo, ranije su sarajevski mediji objavili da je Petričević bio pripadnik auto-mafijaškog klana iz Pala, te da je teško ranjen u razmjeni vatre s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajeva pri pokušaju krađe BMW-a na Ilidži.

Kako je objavljeno, ranjen je 4. avgusta prošle godine, kada su on i još dva muškarca pokušali da ukradu luksuzno vozilo, vlasništvo Damira J.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona je tada saopšteno da je trojka, kada je vidjela patrolu, pokušala da pobjegne i da je otvorila vatru na policiju. Kako je tada saopšteno, policija je uzvratila i ranila Petričevića.

Žujo, sa druge strane, tvrdi da je svoj posao uradio u skladu sa zakonom i na način kako to struka nalaže.

“Ja nisam mogao prilikom obdukcije da utvrdim neposredni uzrok smrti i zato sam pribjegao patologiji, da oni na osnovu pregleda organa kažu svoje. Ako imaju primjedbu, ona se odnosi na patologiju”, rekao je Žujo.

Ranije je porodica Save Petričevića podnijela prijavu protiv jednog tužioca i još sedam policajaca koji su učestvovali u akciji tokom koje je Petričević ranjen, a kasnije je preminuo.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/porodica-save-petricevica-tuzila-vjestaka-zbog-obdukcije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot