Počela snježna oluja, totalni kolaps na putevima Hrvatske

Objavljeno: 16. 1. 2017 u 20:00h

Hrvatsku je u ponedjeljak zahvatilo nevrijeme koje je blokiralo saobraćajnice i u potpunosti odsjeklo unutrašnjost zemlje od Dalmacije.

Prema izvještaju Hrvatskog autokluba od 15:50h, zbog orkanskog vjjetra i snježnih nanosa za sva su vozila zatvoreni mnogi putevi.

Zatvoren je auto-put A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, državni put DC1 između Udbine i Knina, državni put DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i državni put ŽC5203 Sučević-Donji Srb-Brotnja.

Olujni vjetar zatvorio je mnoge puteve za automobile. Na Krčkom mostu zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na auto-putu A7 između čvorova Draga i Šmrika i na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog dodatno još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom, javlja zegrebački “Jutarnji list”.

Putevi su mokri i klizavi u većem dijelu zemlje, snijeg povremeno pada u Gorskom kotaru i Lici, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog snježne vijavice za sav saobraćaj zatvorena je DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. U prekidu su i brojne trajektne i katamaranske linije.

Najnovija prognoza hrvatskog Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme do kraja dana. U Gorskom kotaru i Lici povremeno snijeg, na Jadranu kiša, ali je snijeg moguć i uz obalu i ponegdje na ostrvima. Snijega će biti i u istočnim i središnjim krajevima.

Duvaće umjeren i jak vjetar, na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 °C. U utorak se vrijeme neće smiriti, bit će i dalje pretežno oblačno, povremeno sa snegom, na Jadranu s kišom i snegom. DHMZ je putem Meteoalarma objavio niz upozorenja za cijelu državu. U utorak je u pojedim djelovima Hrvatske na snazi crveni meteo-alarm, koji upućuje na izuzetno opasne vremenske uslove.

Podsjetimo, u petak je pet autobusa sa decom zavejao sneg na putu u hrvatskom Sljemenu prilikom povratka sa skijanja. Tek posle nekoliko sati autobusi sa decom su mogli da krenu dalje.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pocela-snjezna-oluja-totalni-kolaps-na-putevima-hrvatske/||claudebot