Zbog vremenskih neprilika otežan saobraćaj

Objavljeno: 14. 1. 2017 u 10:09h

Na magistralnom putu Derventa-Srbac u mjestu Dubočac zbog vremenskih neprilika saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj se jutros odvija otežano zbog obilnih snježnih padavina tokom noći, posebno na sjeveru i sjeverozapadu Republike Srpske, kao i u centralnim krajevima Federacije BiH.

Na području Federacije BiH na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na putnom pravcu Prozor-Gornji Vakuf.

Otežano se saobraća i na putevima Bosanski Petrovac-Bihać-Izačić, Livno-Bosanski Petrovac, Livno-Kupres i Livno-Glamoč, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila mase veće od sedam i po tona, dok je za ostala teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

U višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su manji odroni.

Vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, te da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na auto-putevima Banjaluka-Gradiška i Prnjavor-Doboj, saobraćaj se odvija bez zastoja, po mokrom i klizavom kolovozima.

Na dionicama na kojima su u toku radovi, saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

Petlja “Mahovljani” zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog bušenja i miniranja terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse “Drinatrans” iz Zvornika.

AMS poziva vozače da se prije polaska na put upoznaju o stanju na putevima putem brojeva 1285, 066/823-000 ili internet stranice www.ams-rs.com.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zbog-vremenskih-neprilika-otezan-saobracaj/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot