Gradiška: Vozač poginuo u prevrtanju sitroena

Objavljeno: 11. 1. 2017 u 12:59h

Fadil Lubenović (53) iz Gradiške je poginuo, a Branko Lazić (26) lakše je povrijeđen u prevrtanju “sitroen pikasa” u Rovinama kod Gradiške.

Vozilom je upravljao Lubenović, a nesreća se dogodila u ponedjeljak u 2.45 časova. Lazić je bio suvozač.

Centar javne bezbjednosti Banjaluka saopštio je da uzrok nesreće nije još utvrđen i da će biti poznat nakon istrage.

Izvor blizak istrazi je kazao da je, prema dosadašnjim rezultatima istrage, “sitroen” sletio s puta i završio u kanalu.

“Prema tragovima na licu mjesta, vozilo se prevrtalo, a u njemu su se aktivirali i vazdušni jastuci. Pretpostavlja se da su uzroci slijetanja prebrza vožnja i klizav kolovoz”, rekao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, Lubenović je stradao na licu mjesta, a njegovog suvozača Lazića spasli su vazdušni jastuci i činjenica da je glavnina udara bila na vozačevoj strani. Lubenović je prva žrtva saobraćajnih nesreća na području Republike Srpske od početka ove godine.

Prema podacima MUP-a RS, za 10 mjeseci prošle godine u nesrećama je život izgubilo 114 osoba, a teže povrijeđeno 589 ljudi. Analizom tih nesreća utvrđeno je da su glavni uzroci bili pogrešno skretanje, preticanje, neprilagođena brzina, nepoštovanje prava prvenstva prolaza i nedržanje odstojanja između vozila.

Osim ove saobraćajke, tokom ponedjeljka na području Kantona Sarajevo u dvije nesreće je povrijeđeno pet osoba, među kojima i dijete. U Hadžićima kod Sarajeva u sudaru “mercedesa” i “seata” lakše su povrijeđeni bračni par i njihovo dijete koji su bili u “mercedesu”, te mladić koji je upravljao “seatom”. Nekoliko časova ranije u sudaru džipa i policijskog vozila u Sarajevu je povrijeđen policajac.

Motociklista

Poznanici Branka Lazića ispričali su da je on ljubitelj motocikla i da je do sada više puta povređivan u saobraćajnim nesrećama.

“Teže je povrijeđen i krajem septembra prošle godine kada je motociklom sletio s puta u Dubravama kod Gradiške. Sve doskoro se oporavljao”, rekao je jedan od njegovih poznanika ne želeći da mu pominjemo ime.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gradiska-vozac-poginuo-u-prevrtanju-sitroena/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])