Brat i sestra iz Teslića oživjeli djedovu fabriku igračaka

Objavljeno: 10. 1. 2017 u 17:58h

Originalne drvene igračke, koje osmišljaju i izrađuju brat i sestra Nenad (22) i Tatjana (21) Vasić iz Teslića, na putu su da od hobija prerastu u ozbiljan biznis.

Svoje rukotvorine Vasići su lani predstavili na nekoliko biznis konferencija u regionu, gdje su ubirali niz pohvala i nagrada. Jedno od najdražih priznanja osvojili su nedavno na takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju u RS, gdje im je pripala druga nagrada.

Kažu da im mnoštvo pohvala i priznanja, koja pristižu sa svih strana, predstavljaju motivaciju za nastavak rada i usavršavanje inovacija. To im  daje “vjetar u leđa” da svoj brend “Sklopy Toys” registruju, te da prošire proizvodnju. Za njihove igračke vlada veliko interesovanje, a neke od njih su već došle do svojih kupaca.

“Borili smo se da realizujemo ideju, a sada još veće napore ulažemo da od ovog napravimo biznis. Nas dvoje smo tek na početku i nije lako, ali vjerujemo da se uz puno truda i ljubavi prema ovom poslu može sve postići”, priča Nenad.

On je kazao da planiraju više pažnje da posvete promociji svojih proizvoda i da ih približe mališanima, ali i svima koji brinu o razvoju motoričkih sposobnosti kod djece.

“Naše proizvode ćemo prezentovati u vrtićima i igraonicama, gdje bi djeca, roditelji i vaspitači mogli da vide prednosti ovih edukativnih igračaka”. kazao je Vasić.

Ambiciozni brat i sestra kažu da izradom predmeta od drveta čuvaju porodičnu tradiciju, jer su njihove igračke nastale u stolarskoj radnji u kojoj je majstorisao najprije njihov djed, a onda i otac.

“Željeli smo da iskoristimo ostatke prvoklasnog drveta, pa smo došli na ideju da proizvodimo edukativne igračke čiju izradu smo kasnije usavršavali”, kazao je Vasić.

Njegova sestra Tatjana objašnjava da se kroz drvene igračke provlače pertle i kreiraju zanimljivi oblici.

“Osim drveta, koristimo prirodne boje i ekološki izrađene pertle, koje se takođe proizvode u Tesliću. Svjesni smo da treba ulagati još novca u sve da bi se proizvele veće količine”, rekla je Tatjana.

Prema njenim riječima, u usavršavanju u ovom poslu mnogo su im pomogla takmičenja, gdje su sticali značajna iskustva i sklopili mnoga poznanstava.

Mladima koji traže posao savjetuju da posjećuju manifestacije poput “Startap akademije” i “Najbolje tehnološke inovacije”, gdje mogu da stiču nova znanja i vještine koje će im pomoći da lakše pronađu zaposlenje.

Ljetnikovac

Nenad i Tatjana Vasić u realizaciji svojih ideja imali su značajnu podršku opštine Teslić, zbog čega su u znak zahvalnosti odlučili da gradski park ukrase malim ljetnikovcem za djecu. Takođe, kao sponzori su učestvovali na manifestaciji “Konferencija beba” koja je održana u ovoj lokalnoj zajednici.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/brat-i-sestra-iz-teslica-ozivjeli-djedovu-fabriku-igracaka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])