Najbolji automobili za 2017. (Foto)

Objavljeno: 2. 1. 2017 u 13:18h

Automobilska industrija napreduje iz godine u godinu, i novi modeli dolaze uz sve bolju opremu, postaju sve bezbjedniji… Evo liste najboljih u svojim klasama za 2017.

Primjetićete sigurno da Honda dominira na listi najboljih za godinu koja je pred nama. Honda Civic je generalno najbolji model, i to već drugu godinu zaredom, a “pobjednik” je, naravno, i u kategoriji najbolji mali automobil.

Pogledajte galeriju najboljih za 2017:

U kategoriji malih automobila “pobjednik” je Honda Civic, koja se odlično pokazuje iz godine u godinu. Ovaj automobil odlično prolazi na testovima bezbjednosti, a stručnjaci i oni koji voze starije modele slažu se da je zadovoljstvo voziti ga iz dana u dan. Cijena se kreće od oko 18.000 do oko 25.000 evra, a potrošnja goriva ide od 8,8 litara na sto kilometara u gradu, do 6,7 litara na otvorenom putu.

U kategoriji automobila srednje klase preporuka je Honda Accord. Bezbjedan model koji zadržava svoju vrednost iz godine u godinu. Udoban, siguran i lijep automobil opravdava visoko mjesto na listi preporuka. Uz to, vrlo je ekonomičan za svoju klasu: u gradu troši 10,5 litara na sto kilometara, na otvorenom putu 7,8. Cijena se kreće od oko 21.500 do 33.500 evra, u zavisnosti od opreme.

Među luksuznim automobilima “pobjednik” je Audi A4, koji je potpuno redizajniran. Pobjedu mu je obezbjedio uravnotežen, moderan dizajn i estetski gotovo savršena unutrašnjost kabine, koju prati i napredna tehnologija, pa tako ovaj model dolazi, između ostalog, i uz Apple Car Play, odnosno Android Auto opcijom. U gradu troši 11,3, na otvorenom putu 8,6 litara na sto kilometara, a cijena se, u zavisnosti od opreme kreće od oko 36.000 do oko 44.000 evra.

U kategoriji sportskih modela, preporuka je, očekivano – Porsche 718 Boxter. Jedan od za vožnju najuzbudljivijih automobila potpuno je redizajniran za 2017. godinu, što se ogleda, između ostalog, i u smanjenoj potrošnji, pa tako ovaj model troši 11,3 litra na sto kilometara u gradu, i 8,6 na otvorenom putu. Osim toga, model za 2017. donosi i više prostora za noge, što je uvijek dobra vijest. Cijena se kreće od oko 54.000 evra za standardnu opciju sa ručnim mjenjačem, do oko 57.000 evra za model koji dolazi sa sedmostepenim automatskim mjenjačem.

Među električnim/hibridnim modelima najbolji izbor je Toyota Prius Prime. Prius je već neko vreme praktično sinonim za klasu hibrida, a model za 2017. ima unaprijeđen, manje dosadan dizajn od “originala”. Cijena se kreće od oko 23.500 do oko 29.000 evra.

U klasi mali SUV “pobjednik” je Kia Sportage. Potpuno je redizajniran za 2017, a smjelo rješeni prednji i elegantni zadnji dio zaslužuju sve pohvale. Unutrašnjost je prostranija nego ranije, pa je i to “plus” za ovaj model. Troši 12,8 litara u gradu i 9,4 na otvorenom putu. Cijena se kreće od oko 22.200 do oko 33.700 evra, u zavisnosti od opreme, naravno.

Među SUV modelima srednje veličine, preporuka je Honda Pilot. Model je redizajniran prošle godine, tako da je ovo najprostraniji i ujedno najpraktičniji automobil u svom segmentu. Potrošnja standardnog Pilota, sa šestocilindarskim motorom, je 14,1 litar u gradu i 10,5 litara na otvorenom putu. Cijena se kreće od oko 29.500 do oko 45.000 evra.

U kategoriji standardnih SUV modela, “pobjednik” je Chevrolet Tahoe. Ovaj model je savršen spoj stila, udobnosti i ekonomičnosti. Ali, troši jezivo mnogo… Model sa standardnim osmocilindarskim motorom u gradu troši 17,7 litara u gradu i 12,3 litra na otvorenom putu. Cijena se kreće od oko 45.500 do oko 62.500 evra.

I, na kraju, u klasi luksuznih SUV modela, preporuka je Mercedes-Benz GLC. Ovaj model takođe je potpuno redizajniran, i primjer je snažne “postave” Mercedes – Benca. Uz to, relativno je povoljan ako uzmete u obzir klasu i performanse, s obzirom na to da se cijena kreće od oko 38.000 do oko 40.000 evra. Elegantan dizajn i luksuzno opremljena unutrašnjost podrazumijevaju da recimo automobil možete da zaključate, otključate i pokrenete uz pomoć svog telefona. Pokreće ga četvorocilindarski motor, a ovaj model troši 13,5 litara na sto kilometara u gradu i 10,1 litar na otvorenom putu.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/najbolji-automobili-za-2017-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])