Obučeni u Djeda Mrazove u elitnom klubu ubili 35 i ranili 69 ljudi (Video)

Objavljeno: 1. 1. 2017 u 12:52h

 Naoružani napadači obučeni u kostime Djeda Mraza upali su u poznati noćni klub u Istanbulu i otvorili vatru na posjetioce u novogodišnjoj noći.

Istanbulski guverner Vasip Sahin rekao je da je ubijeno najmanje 35 ljudi, a desetine su lakše ili teže ranjene.

Napad se dogodio u poznatom noćnom klubu Reina u elitnom dijelu grada, na evropskoj strani, u Bešiktašu. U klubu je u trenutku napada bilo oko 600 ljudi. Zasad se ne zna šta je sa napadačima, niti koliko ih je bilo.

Lokalni mediji prenose da su u napadu učestvovala dvojica napadača, ali postoje i informacije da je u pitanju bio usamljeni napadač.

Takođe, navodi se da se jedan od napadača zabarikardirao u klubu.

Klub su opkolile specijalne policijske snage, oklopna vozila, a na licu mjesta su hitne službe i više desetina ambulantnih vozila.

Napad se dogodio na isteku prvog sata 2017. godine, a napadač ili napadači su bili naoružani automatskim puškama, najverovatnije “kalašnjikovima”.

Među žrtvama je i jedan policajac, koji je bio na vratima kluba.

“U pitanju je teroristički napad. Vatra je otvorena na ulazu u klub, gdje su ubijeni jedan policajac i jedan od posjetliaca, a zatim je brutalni napad nastavljen i u unutrašnjosti gdje je otvorena nasumična vatra”, rekao je guverner Sahin.

Noćni klub i restoran “Reina” nalazi se na Bosforu i jedan od najpoznatijih klubova u gradu. Omiljeno je mjesto za turiste, ali i za poznate ličnosti, pjevače, glumce i fudbalere.

Kako prenose mediji, u “Reini” su kao gosti viđane i svjetske zvijezde kao što su Sting, Žizel Bundšen i Pariz Hilton.

Strahuje se da bi među žrtvama moglo da bude i stranih državljana.

Turske vlasti su saopštile da se uvodi embargo na izvještavanje o ovom napadu, što je uobičajena praksa kada su u pitanju ovakve situacije.

U Istanbulu su pojačane mjere bezbjednosti zbog niza terorističkih napada i bezbjednosnih izazova u zemlji, a za novogodišnju noć je angažovano oko 20.000 policajaca.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/obuceni-u-djeda-mrazove-u-elitnom-klubu-ubili-35-i-ranili-69-ljudi-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])