Noćna mora umjesto dočeka iz snova: Mostarci žrtve internet prevare

Objavljeno: 31. 12. 2016 u 11:24h

Trebao je to biti izlet i doček Nove godine iz snova. Advent u Zagrebu privlači hiljade mladih parova kako bi posjetili ovaj grad, a posebno zanimanje je bilo za doček Nove godine.

Tako su mislili Maja i Stipe iz Mostara, koji su odlučili rezervisati smještaj i u 2017. godinu ući negdje na zagrebačkom trgu u društvu prijatelja. Ali, njihovo putovanje i planovi su se pretvorili u noćnu moru i prevare koje su se slagale jedna na drugu.

Kako je za Večernjak ispričalo ovo dvoje Mostaraca, dok su putovali prema Zagrebu dobili su obavijest na mobilni telefon kako ih za preuzimanje ključa neće dočekati osoba čiji broj telefona stoji na stranicama Booking.com gdje su i rezervisali smještaj još prije mjesec dana.

Izvjesni Ivan, kako se predstavio, napisao je kako je morao ići izvan države te da će im ključeve dati Tomislav Merlić. Kada su piak pozvali Tomislava, on je rekao kako ne poznaje nikakvog Ivana te da on nema ništa s tim apartmanima koje on, navodno, izdaje.

Maja i Stipe su se, nakon što su ušli u Zagreb, usmjerili prema adresi Podolje 8 i tada su bili u kompletnom šoku. Od takozvanoga apartmana “Jump In” koji se i juče preko Bookinga mogao rezervirati, ni traga.

Ruševina

Samo ruševni prostor i jedan kafić u kojemu su se pokušali raspitati za navodni apartman, koji na fotografijama djeluje odlično s decentnim namještajem i otvorima na zgradi koji svedoče o nekim drugim vremenima.

A taj su “apartman” izabrali upravo jer se nalazi samo dvije tramvajske stanice od Trga bana Jelačića.

Izvor: Večernji.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nocna-mora-umjesto-doceka-iz-snova-mostarci-zrtve-internet-prevare/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot