Četiri znaka da ste prikriveni sociopata

Objavljeno: 28. 12. 2016 u 11:30h

Sociopate su osobe oboljele od antisocijalnog poremećaja ličnosti, koji može da ima svoje blaže i teže oblike. Sociopate nisu psihički bolesne osobe, ali su kod njih često odsutni osjećaji krivice, kajanja i saučešća.

Kako prepoznati sociopatu (u sebi)? Independent piše da su dovoljna četiri znaka da bismo prepoznali osobu s blažim oblikom sociopatije.

Prvi znak je veliki, ogroman ego

Sociopate imaju vrlo visoko mišljenje o sebi, a često su i narcisoidni. Stalno žele da slušaju o svojim kvalitetima od drugih ljudi, a svoj ego često grade na manama drugih ljudi koje oni nemaju.

Vrlo su šarmantni

Sociopate vrlo često obmanjuju šarmom koji nakon nekog vremena prelazi u manipulaciju. Sociopate su majstori u pretvaranju i uvijek imaju tajne planove. Sociopate se uvlače pod kožu, a njihovi prijateji i poznanici odbijaju da povjeruju da je to samo maska kojom manipulišu.

Nedostaje im empatije

Ne osjećaju kajanje, stid, saučešće, sažaljenje ni brigu za drugog. Ovo je zapravo najbolji indikator da je osoba sociopata.

Vrlo često krše zakone, jer su mahom neodgovorni

Neodgovornost često prelazi granice, pa sociopate krše zakone i čine razna krivična djela.

Izvor: fokus.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cetiri-znaka-da-ste-prikriveni-sociopata/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])