Skidala crnu magiju pa ukrala zlato

Objavljeno: 26. 12. 2016 u 11:18h

Zorica J. optužena je da je navodnim skidanjem crne magije ukrala zlatni nakit vrijedan oko 6.000 maraka od R. M. iz Pučila kod Bijeljine, kojoj je slagala da će joj izliječiti sina.

Protiv nje je optužnicu podiglo bijeljinsko Okružno tužilaštvo koje je tereti za tešku krađu. Prema optužnici, Zorica je nakit ukrala 15. septembra ove godine kada se lažno predstavila i rekla R. M. da joj može izliječiti bolesnog sina.

“Ženu je tada ubijedila da joj je potreban zlatni nakit za proces izlječenja bolesnog sina. Žrtva joj je povjerovala, pa je donijela tri zlatna lančića, dvije ogrlice, dvije narukvice, tri prstena i dva privjeska. Optužena je nakit zamotala i pred R. M. ga stavila u jastuk. Međutim, iskoristila je njenu nepažnju i nakit strpala u svoj džep, a zašila prazan jastuk”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je prevarantica, u namjeri da prikrije krađu, rekla R. M. da ne vadi nakit i da njen bolesni sin na jastuku treba da spava tri dana. Nesrećna žena prevaru je otkrila tek kada je nakon nekog vremena razašila jastuk. U njemu nije bilo ništa i ona je shvatila da je pokradena pa je sve prijavila policiji.

Gotovo identična prevara zabilježena je i u Višegradu, samo nekoliko dana poslije prevare u Bijeljini. Prevaru je počinila Zorica Jevremović iz Loznice koja je 29. septembra došla na vrata Lejle N. iz Višegrada i rekla joj da je na nju bačena crna magija i da joj može pomoći. Prevarantica je Lejli rekla da joj je za skidanje magije potreban zlatni nakit. Kada joj je ona donijela nekoliko lančića, prstenja i narukvica, Zorica ih je uz izgovor nekih riječi zamotala u papir i krenula da ušiva u jastuk. Nakit je, međutim, neprimjetno strpala u svoj džep, a Lejli naglasila da ne otvara jastuk i da leži na njemu. Nakon nekog vremena žrtva je posumnjala u prevaru i obavijestila policiju. Prevarantica je ubrzo uhapšena na Graničnom prelazu Vardište kada je krenula da pobjegne u Srbiju.

Tužilaštvo

U bijeljinskom Okružnom tužilaštvu nisu željeli da otkriju identitet optužene niti detalje optužnice. Samo su  kratko kazali da je optužnicu protiv J. Z.  potvrdio Osnovni sud u Bijeljini.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/skidala-crnu-magiju-pa-ukrala-zlato/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])