Pilot palog aviona izbjegao sličnu tragediju 2011 (Video)

Objavljeno: 25. 12. 2016 u 15:24h

Pilot ruskog aviona koji se srušio u Crno more je 2011. godine izbjegao sličnu tragediju na istom tipu aviona, Tu-154.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je avionom koji je trebalo da odleti iz Sočija u Siriju upravljao pilot sa velikim iskustvom Roman Volkov.

Dodaje se i da je on bio pilot prve klase sa oko 3.500 sati leta. Letjelica koja se srušila je proizvedena 1983. godine i imala je oko 7.000 sati naleta. Poslednji remont je obavljen 29. decembra 2014. godine, a septembra ove godine avion je prošao tehnički pregled po planu.

Avionu koji je 2011. godine umalo pao, poslije poletanja je otkazao sistem za upravljanje, ali je Volkov uspio da letjelicu prizemlji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pilot-palog-aviona-izbjegao-slicnu-tragediju-2011-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot