Objavljen posljednji video vozača “kamiona smrti” iz Berlina (Video)

Objavljeno: 24. 12. 2016 u 11:36h

Italijanski ministar za unutarnje poslove Angelino Alfano potvrdio je u Rimu kako je potpuno siguran da je muškarac ubijen juče u pucnjavi u Milanu Anis Amri, osumnjičeni za napad na božićni sajam u ponedjeljak u Berlinu.

Novinarska agencija Amaq u vlasništvu tzv. Islamske države objavila je posljednji videosnimak Anisa Amrija na kojem se vidi da on pristupa njihovom redu.

Repubblica piše kako je identitet ubijenog Amrija potvrđen nakon usporedbe crta lica sa službenim informacijama te usporedbom otisaka.

 Policija je imala informacije o tome kako se Amri nalazio u predgrađu Milana, kazao je izvor za Reuters.

Do pucnjave je navodno došlo nakon što je osumnjičenog zaustavila policija u rutinskoj kontroli. Kako piše Daily Mail, Amri je upucao policajca te ga teško ranio.

Za vrijeme pucnjave je “uzvikivao Allahu ekber” te je pokušao pobjeći od policije, istovremeno pucajući na policajce. Kako pišu italijanski mediji, Amrija su u tri ujutro zaustavila dva policajca. Nakon što je Amri ranio prvog, drugi ga je upucao i ubio.

Kod Amrija je pronađena karta za voz, koja će istražiteljima pomoći otkriti kuda se Amri kretao proteklih nekoliko dana. Kako navodi Corriere della Sera, Amri je iz Chamberyja u Francuskoj putovao u Torino, a nakon toga u Milano. Na željezničku stanicu stigao je u jedan ujutro, dva sata prije nego što ga je zaustavila kontrola. Slučaj je preuzela italijanska antiteroristička policija.

Podsjećamo, Amri je 19. decembra izveo teroristički napad u Berlinu tako što je kamionom uletio u Božićni sajam i počeo gaziti ljude, nakon čega je 9 ljudi poginulo, a 50 osoba povrijeđeno.

https://www.youtube.com/watch?v=FSb2czrlq6g

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/objavljen-posljednji-video-vozaca-kamiona-smrti-iz-berlina-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])