Slučaj specijalci: Ništa od sporazuma!

Objavljeno: 23. 12. 2016 u 16:36h

Bivši specijalci MUP-a RS, glavni akteri filmske pljačke iz 2015. pristali na ukupno 25 godina zatvora, ali banjalučko Sudsko vijeće odbilo sporazum za sve optužene.

Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci kojim predsjedava Olga Pantić odbilo je danas sporazume o priznanju krivice koje su sa tužilaštvom sklopili suspendovani specijalci MUP-a RS Vladan Malić (32), Goran Paraš (27), Aleksandar Popović (29), kao i civil Oleg Banda (30), a koji su optuženi za filmsku pljačku 617.000 KM Unicredit banke na autoputu Banjaluka – Gradiška u septembru prošle godine.

Odbrana je očekivala da će danas biti okončan ovaj sudski proces, koji već mjesecima zaokuplja pažnju javnosti, te ih je konačna sudska odluka ih iznenadila, pa je advokatica Jasminka Jovišević, koja je danas zastupala svu četvoricu, kazala kako joj treba vremena za nastavak prestresa, i da ne može odmah da nastavi sa izvođenjem objektivnih dokaza.

Zbog toga je nastavak suđenja  zakazan za 24. januara naredne godine, kada će svjedočiti svjedok odbrane.

Nakon današnjeg ročišta, advokatica Jovišević je kazala da ipak nije “toliko nezadovoljna”.

“Sud je odbacio sporazume, ali nisu objasnili zbog čega. To je pravo suda, a ja mogu samo da nagađam. Ja i nisam tako nezadvoljna zbog toga”, istakla je Joviševićeva.

Prema dogovorenom sporazumu optuženi su pristali na ukupno 25 godina zatvora, i to Malić kao organizator ovog zločinačkog udruženja na osam godina, Paraš i Popović na po šest, a Banda na pet godina.

Takođe, pristali su da im se oduzme protivpravno prisvojena imovinska korist od oko 543.200 KM , oružje, automobil “audi” koji su koristili u pljački, ali i da solidarno plate troškove dosadašnjeg postupka koji je koštao oko 12.000 KM.

Republički javni tužilac Živana Bajić je kazala danas kako je tužilaštvo, s obzirom na djelimično izmijenjeno činjenično stanje, dijelom izmijenilo optužnicu, kao i da su sva četvorica pristali na sporazum bez pritiska, dobrovoljno i razumijevajući da bi time ostali bez prava na dalje suđenje ili mogućnosti da ulože žalbu na krivičnu sankciju, a što su i oni potvrdili sudskom vijeću.

Ipak, sudsko vijeće je to odbacilo, te se suđenje nastavlja.

Podsjećamo, ranije su osuđeni bivši radnik  firme “Sector security” Danijel Kuzmić na tri godine zatvora, a suspendovani specijalci MUP-a RS Goran Janjuz i Željko Inđić na po pola godine.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/slucaj-specijalci-nista-od-sporazuma/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])