Detalji pljačke pošte u Kozarskoj Dubici: Jedan uzimao pare, drugi me držao na nišanu

Objavljeno: 23. 12. 2016 u 13:01h

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su prijeteći puškama juče ujutro opljačkali poslovnicu “Pošta Srpske” u Knežici kod Kozarske Dubice.

Upravnik opljačkane pošte Marinko Drljača rekao je da su pljačkaši bili maskirani i da se sve desilo ubrzo nakon što je otvorio poštu. Oni su bili sakriveni u blizini poslovnice i čekali da on otvori vrata.

“Nakon što sam došao na posao i stao iza šaltera, čuo sam da neko ulazi u poštu ali nisam u prvi mah uočio ko je. Kada sam podigao glavu ugledao sam automatsku pušku uperenu u mene i maskiranog muškarca. Kazao mi je “diži ruke uvis”!”, ispričao je Drljača.

Dodao je da nije odmah reagovao jer je pomislio da je šala, ali mu je taj muškarac ponovo izdao istu naredbu.

“Ubrzo se pojavio još jedan maskirani muškarac koji mu je  rekao “diži ruke, lezi dole”.  Tad sam shvatio da je ozbiljno pa sam ih poslušao. Dok sam ležao čuo sam da jedan hoće da ma udari a drugi je rekao “ne, ne” i nisu me tukli. Dok je jedan uzimao pare iz kase, drugi me držao na nišanu. Kad su uzeli novac, rekli su “ako nas budeš slušao, ne trebaš se bojati. Gledaj dolje, ako budeš gledao u nas, ne ostavljaš nam izbora”, kazao je Drljača i dodao da su pljačkaši žurno  pobjegli, a kada se on pridigao nije ih  više vidio.

Istakao je da ne može da kaže koliko novca su razbojnici ukrali.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je razbojništvo počinjeno u 7.15 časova.

“Pljačkaši su bili maskirani i uz prijetnju oružjem uzeli su za sada neutvrđenu količinu novca i pobjegli. Više detalja ne možemo da govorimo”, rekli su u Tužilaštvu.

U  “Poštama Srpske” kazali su da je formirana komisija da se utvrde sve okolnosti pljačke, a iznos ukradenog novca nisu mogli da otkriju. U prijedorskom Centru javne bezbjednosti takođe nisu mogli da otkrivaju detalje pljačke. Saznajemo da je opljačkana pošta bila obezbijeđena video-nadzorom i alarmom, ali ne zna se da li su kamere išta snimile.

Druga pljačka

Pljačka pošte u Knežici je drugo razbojništvo počinjeno nad radnicima “Pošta Srpske” ove godine.

Državljanin Hrvatske Ante Čulić (38) iz Omiša 24. novembra prijeteći pištoljem opljačkao je poslovnicu “Pošta Srpske” u banjalučkoj Beogradskoj ulici i od radnika ukrao 480 KM. On je uhapšen 20 minuta nakon pljačke i kod njega je tad pronađen dio novca. Nakon ispitivanja on je pušten da se brani sa slobode.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/detalji-pljacke-poste-u-kozarskoj-dubici-jedan-uzimao-pare-drugi-me-drzao-na-nisanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])