Prevara: Ovako se snimaju “Ranjena djeca iz Alepa”! (Video)

Objavljeno: 21. 12. 2016 u 11:01h

U Egiptu uhapšena ekipa koja je umješana u medijsku prevaru – pravili su “fotografije ranjene djece iz Alepa”. Djevojčica koja je unamljena kao “glumica” otkrila sve za Sputnjik.

“Junakinja“ montiranih fotografija, na kojima su navodno bila djeca iz razrušenog sirijskog grada Alepa, a koje snimljene u jednoj egipatskoj provinciji, progovorila je kako su te slike nastale.

Video njenog svjedočenja i hapšenje fotografa objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta, javlja Sputnjik.

Egipatska policija prekinula je snimanje lažne “ranjene djece Alepa”. Na snimku se vidi djevojčica u krvavoj haljini sa crvenim mrljama i plišanim medom sa istim tragovima.

Policija je objasnila da na haljini nije bila krv, već samo boja.

Djevojčica priča kako ju je fotograf, “čika Mustafa”, koji ne izgleda kao da ima više od 25 godina, odvezao autobusom na snimanje u napuštenu zgradu.

“Čika Mustafa je ispričao da moram da obučem tu haljinu sa krvlju i da će on da napravi nekoliko fotografija“, priča ta devojčica.

“Ona je na fotografijama navodno krvava zbog vazdušnih napada sirijskih oružanih snaga? U Alepu?“, pita policajac.

“Da, ali to je sve Mustafina ideja. On je predložio da napravimo fotografije“, praktično uglas odgovaraju majka i kćerka.

https://youtu.be/__EpLx0LGb0

“Pumpanje” društvenih mreža

Fotograf je sam priznao da je namjeravao da objavi slike na društvenim mrežama sa potpisom „Krv djece Alepa“. Muškarac je uhapšen i biće u pritvoru četiri dana, dok traje istraga. Ostali punoljetni učesnici u toj prevari su oslobođeni uz kauciju.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prevara-ovako-se-snimaju-ranjena-djeca-iz-alepa-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])