TIFBU i „Ajmo na Fuka“, zatvaraju „Božićni sajam“, u Bugojnu.

Objavljeno: 17. 12. 2016 u 18:32h

Na TIFBU sceni minusi ne postoje, zima uz TIFBU je topla i sanjiva. U srijedu, 14.12. u Maloj sali KSC-a, bugojanskoj publici predstavili su se domaćini Teatar Fedra, sa predstavom „Đavolja Posla“.

Teatarski kritičar Jakša imao je „Đavolja posla“, sa glumcem Voislavom Vučićem. Vrisku i brisku, frku i trku na sceni, smirivala je Rada. Ona, đavolov izaslanik, svojim pojavljivanjem dodatno zagrije stvar pojavom.

Jakša, Voislav, Rada, Ona sa ovom predstavom su oduševili region. Od Sente do Dubrovnika, malo je onih koji ne znaju  za „Đavolja Posla“.

Predstava je nagrađena na 44. Teatarskom festivalu BiH FEDRA 2016, za najbolju scenografiju – Antonio Džolan, za najbolju režiju – Senada Milanović i za najbolju mužku ulogu – Amel Ugarak i na 11. Interdisplinarnom festivalu „Dani Malih stvari“, u Trebinju, nagrada za najbolju mušku ulogu Amel Ugarak.

TIFBU lokomotiva nastavlja putovanje kroz decembar. U ponedeljak, 19.12. od 20 časova publika će moći pogledati predstavu „Ajmo na fuka“, autora i redatelja  Dragana Komadine.

„Sa ovom predstavom došli smo na pola puta, smatramo je izuzetno posebno. Partner pri organizaciji i realizaciji ove predstave je Matica hrvatska – Opštinski ogranak Bugojno, a ova predstava će zatvoriti manifestaciju „Božićni sajam“, koji organizuje Matica hrvatska – Opštinski ogranak Bugojno. Tako da fuzija ove dvije manifestacije, TIFBU2016 i Božićni sajam, Bugojno čine pravom prazničnom poslasticom“, ističe PR  festivala Amar Ferizović.

Predstava „Ajmo na fuka“ autora i redatelja Dragana Komadine je prvi koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.

„Riječ je o pozorišnom projektu koji se također prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen“, ističe Dragan Komadina.

Vojnike sukobljenih strana u Mostaru na sceni igraju glumac Narodnog pozorišta Mostar Saša Oručević i glumac Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Robert Pehar.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tifbu-i-ajmo-na-fuka-zatvaraju-bozicni-sajam-u-bugojnu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot