Snijeg na području Kneževa

Objavljeno: 15. 12. 2016 u 12:14h

Snijeg jutros pada na području Kneževa ali za sada ne utiče na odvijanje saobraćaja, dok se vozačima na magistralnom putu Vlasenica-Han Pijesak savjetuje oprez preko prevoja Han Pogled gdje na kolovozu ima dva do tri centimetra snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja, koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Na autoputu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez posebnih ograničenja, po suvom ili mjestimično vlažnom kolovozu .

Petlja “Mahovljani” zatvorena je zbog izgradnje vijadukta na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” Prnjavor-Doboj, uspostavljen je poseban režim saobraćaja koji je regulisan privremenom signalizacijom.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor, te regionalnom putnom pravcu Prnjavor-Stanari zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

Usporeno se saobraća na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš i regionalnom putnom pravcu Kotor Varoš-Obodnik zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

Na istom magistralnom putu, dionica od Banjaluke do Čelinca i regionalnom putnom pravcu Čelinac-Jošavka-Prnjavor izmijenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje kablovske infrastrukture duž pruge Doboj-Banjaluka.

Nastavljeni su i radovi na sanaciji klizišta na istom magistralnom putu na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja u dužini od 150 metara.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva-Razboj. Tokom trajanja obustave, vozila se preusmjeravaju na lokalni put kroz selo Brestovo, ali je aktuelna zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona.

Saobraćaj je obustavljen i na regionalnom putnom pravcu Stari Majdan dva-Lamovita gdje je u toku izgradnja mosta.

Do povremene obustave saobraćaja dolazi na dionici Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na području distrikta Brčko u toku je izgradnja obilaznice zbog čega je izmijenjen saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice.

Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Kotor Varoš-Mitrovići i Ukrina-Vijaka u Vijačanima.

Zbog deminiranja terena na snazi su povremene polučasovne obustave saobraćaja na magistralnom putu Teslić-Kotor Varoš u mjestu Rujevica, na regionalnom putu Sapna-Karakaj-Zvornik u mjestu Zaseok, na magistralnom putu na dionici Teslić-Kotor Varoš, te u mjestu Klakari Donji na području opštine Brod.

Na magistralnom puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica BiH i Crne Gore/ i dalje je zabranjen saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona, te na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, osim za autobuse “Drinatrans” iz Zvornika.

Na području Banjaluke do 25. decembra na snazi je obustava saobraćaja za sva vozila preko mosta na rijeci Vrbanji kod Incela, kao i 100 metara prilazu mostu iza Incela.

Na području Federacije BiH radovi su aktuelni na putnim pravcima Nemila-Žepče, Banjaluka-Jajce, Prozor-Jablanica, Priboj-Simin Han, te na magistralnom putu u Mostaru.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova na području Hrvatske duže se čeka na prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Iz AMS savjetuju vozačima da zbog kiše i slabog snijega u pojedinim krajevima budu oprezni i vožnju prilagode uslovima i stanju na putevima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/snijeg-na-podrucju-knezeva/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])