Oficira zbog duga ubio rođak?

Objavljeno: 13. 12. 2016 u 21:58h

Haris Balić (36) iz Bihaća, koji je osumnjičen da je u ponedjeljak naveče ubio Seada Durakovića, oficira Oružanih snaga BiH, nakon saslušanja u prostorijama MUP-a USK predan je danas Tužilaštvu USK.

Duraković je ubijen u Ulici Skendera Kulenovića ispred svoje kuće. Prema riječima portparola MUP-a USK Snježane Galić, građani su o pucnjavi obavijestili policiju, čiji su pripadnici po dolasku na lice mjesta zatekli beživotno Durakovićevo tijelo.

Nakon toga organizovana je potjera za ubicom, koji se dao u bijeg, i on je uhapšen u naselju Luke, na lokaciji udaljenoj nekoliko kilometara od mjesta na kojem se dogodilo ubistvo. Nezvanično, Duraković je, nakon što se susreo s ubicom, pokušao pobjeći trčeći prema svojoj kući, ali je pogođen s više hitaca iz pištolja. Tom prilikom nekoliko hitaca je izazvalo manja oštećenja na pomenutoj kući. Oružje kojim je počinjen zločin naknadno je pronađeno nakon što ga je Balić odbacio tokom bijega.

U policiji nisu željeli govoriti o motivu ovog ubistva, a nezvanično saznajemo da su ubica i ubijeni bili u bliskom srodstvu. Prema tim informacijama, Duraković je Baliću dugovao novac te u više navrata odbijao da mu ga vrati. Inače, Duraković je postao poznat široj javnosti nakon što ga je u novembru protekle godine Sud BiH osudio na tri godine zatvora zbog primanja mita i pokušaja nezakonitog zapošljavanja u Oružanim snagama BiH.

U tom sudskom procesu na šest mjeseci zatvora osuđen je i Sead Fazlić kao pomagač u pomenutom krivičnom djelu. Sudskom presudom je bilo utvrđeno kako je Duraković kao visoki oficir od određenih osoba uzimao novac te im obećavao kako će ih zaposliti u Oružanim snagama BiH.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oficira-zbog-duga-ubio-rodak/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])