Dvije nove crvene potjernice za državljane BiH zbog terorizma

Objavljeno: 13. 12. 2016 u 11:42h

Interpol je prije nekoliko dana, na zahtjev pravosudnih organa BiH, raspisao još dvije crvene potjernice za bh. državljanima zbog terorizma. Radi se o Senadu Hasanoviću iz Sarajeva i Edinu Kahrimanu iz Zenice, saznaje Avaz.

Hasanović i Kahriman, kako se navodi na zvaničnoj stranici Interpola, terete se za organizovanje terorističke grupe i povezivanje s teroristima Islamske države.

interpol-2

Hasanović je odranije poznat bh. javnosti, ali i pravosudnim organima. On je u predmetu “Bektašević i drugi” 2007. osuđen najprije na dvije i po godine zatvora, a kasnije, na apelaciji, na šest mjeseci zbog planiranja terorističkog napada. U Siriju su otišli 2013. godine, Hasanović iz Zenice, a Kahriman iz Njemačke.

interpol-3

Prije mjesec raspisana je potjernica i za Samidom Cicvarom, ali i Naserom Arnautom. No, Interpol traga i za Ramom Grahovićem (49) i Ibrom Ćufurovićem (21) iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem (53) iz Bihaća, Jasminom Keserovićem (21) iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem (50).

Izvor: avaz.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dvije-nove-crvene-potjernice-za-drzavljane-bih-zbog-terorizma/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])