Početkom sedmice moguće snježne padavine

Objavljeno: 10. 12. 2016 u 16:58h

Nakon sunčanog vikenda, kada se najavljuju temperature i do 14 stepeni Celzijusa, početkom sedmice se mogu očekivati snježne padavine, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas u Bosni i Hercegovini preovladava sunčano vrijeme sa dnevnim temperaturama od 8 do 14 stepeni. I drugog dana vikenda, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), najavljuju sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 2 do 6, a dnevne od 8 do 14 stepeni.

“U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabom kišom. Na planinama sa slabim snijegom. Poslijepodne ili krajem dana razvedravanje u Hercegovini i u Krajini. Jutarnje temperature od -2 do 2, na jugu od 3 do 6, a dnevne od 5 do 10, na jugu od 10 do 15 stepeni Celzijusa”, naveli su iz FHMZBiH.

U utorak  umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje prema kraju dana. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva slaba kiša, a u višim područjima slaba i povremena susnježica, je moguća ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -3 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, jutra sa mrazom. Jutarnje temperature će se kretati od -6 do -1, na jugu od -1 do 3, a dnevne od 3 do 8, na jugu od 9 do 14 stepeni.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na moguću poledicu na putu.

“Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima”, poručili su iz BIHAMK-a.

Zbog radova na području Hrvatske upozoravamo vozače na duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja. Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na prelazak granice u oba smjera čeka se do 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pocetkom-sedmice-moguce-snjezne-padavine/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot