Britanski mediji: Stiglo 1.500 terorista koji imaju zadatak da siju smrt po Evropi i Balkanu

Objavljeno: 10. 12. 2016 u 15:38h

Teroristi ISIL-a poslani su iz Sirije, Iraka i Libije na Stari kontinent sa specijalnom misijom.

Islamska država poslala je 1.500 džihadista u Evropu s naređenjem da što prije izvedu terorističke napade i posiju smrt po Starom kontinentu, a velika opasnost prijeti i Balkanu, prenosi britanski Express.

To piše u izvještaju Evropske unije o teroristima, koji je predstavio Jill de Keršov, koordinator EU za kontraterorizam.

“Postoje dva tipa stranih boraca koji dolaze: većina njih stiže migrantskim rutama bez posebnog plana, ali dio je poslan iz Sirije, Iraka ili Libije na specijalne misije. Druga grupa je opasnija”, piše u izvještaju, a prenosi britanski Exspress.

Zbog toga je, pišu, neophodno da zemlje razmjenjuju sve informacije o teroristima.

“Borci dolaze iz svih dijelova pod kontrolom ISIL-a, a kada stignu u Evropu, preko društvenih mreža ostaju u kontaktu sa vođama u Siriji, Iraku i Libiji”, navodi se u izvještaju.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/britanski-mediji-stiglo-1-500-terorista-koji-imaju-zadatak-da-siju-smrt-po-evropi-i-balkanu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot