Stari novogodišnji ukrasi ponovo na gradskim trgovima

Objavljeno: 7. 12. 2016 u 12:41h

Novogodišnje ukrašavanje ulica i trgova u gradovima je u toku ili tek treba da počne, a kako nije bilo novca za nabavku novih, opet će zasijati stari ukrasi.

Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambenokomunalne poslove i zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Bijeljine, rekao je da je ukrašavanje ulica planirano od 12. do 19. decembra, pri čemu će biti priključena i dekorativna rasvjeta i trajaće do 20. januara 2017. godine.

“Za ovu godinu nije planirana nabavka novih ukrasnih elemenata”, kaže on.

Mrkonjić Grad će biti okićen nakitom od prošle godine, a planirano je da se do 19. decembra završi ukrašavanje ulica i trgova, izjavila je Jelena Pena, samostalni stručni saradnik za urbanizam.

“Planirali smo novogodišnju veliku jelku, ali još ne znam hoćemo li uspjeti da je nabavimo”, rekla je Pena.

Iz Kabineta gradonačelnika Prijedora saopštili su da će ulice početi da ukrašavaju oko sredine decembra.

“Trenutno se obavljaju poslovi pregleda i reparacije postojećeg nakita jer neće biti kupovine novog”, saopštila je Snežana Tasić, službenica za odnose s javnošću.

Ukrašavanje je u toku u Banjaluci, kao i u Sarajevu, gdje se takođe koriste stari ukrasi, ali ekipe nastoje da sve važnije lokacije budu ukrašene.

Jedna od opština koje uopšte neće biti ukrašene je Petrovo, jer raspolaže malim budžetom.

“Ako gradovi već nemaju pare za nabavku novih ukrasa, mogli bi da razmjenjuju ukrase međusobno kako ne bi svake godine bili isto ukrašeni”, predložio je jedan Prijedorčanin.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stari-novogodisnji-ukrasi-ponovo-na-gradskim-trgovima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot