Srpska posla: Dobili most, ali ne mogu mu prići (Foto)

Objavljeno: 7. 12. 2016 u 17:45h

Mještani zaseoka Skrajnik u Ljuboviji dobili su novi betonski most preko reke Ljuboviđe, ali on ni poslije pola godine nije pušten u saobraćaj.

most-1

Razlog za to je pomalo bizaran – do njega nisu izgrađeni prilazni putevi! Razlog za to je, moglo bi se reći, srpski inat.

Kako priča jedan od mještana Ljubovije, došlo je do problema s nekoliko vlasnika parcela preko kojih treba da prolaze prilazni putevi, pa most još uvijek stoji gotovo neupotrebljiv. Vlasnici parcela nisu zadovoljni ponuđenom cijenom za njihovo zemljište, te su stopirali čitav posao.

most-2

“Tokom poplava koje su 2014. pogodile Srbiju, voda je odnijela stari most na reci Ljuboviđi. Dvije godine kasnije, tačnije u julu 2016, mi smo dobili novi betonski most, ali on nema upotrebnu vrijednost jer još uvijek nisu izgrađeni prilazni putevi. Nekoliko mještana se zainatilo i ne prihvata cijenu koju im je opština Ljubovija ponudila za zemljište preko kojeg treba da prolaze ti putevi. Oni traže daleko više para nego što im je ponuđeno, opština taj novac nema, te tako do dogovora nije došlo”, priča Kurirov sagovornik iz Ljubovije.

“Pošto nema rješenja za neposrednu pogodbu, pristupiće se eksproprijaciji, ali ko zna koliko će to trajati. Do tada most će biti van funkcije, što će nama do daljeg otežavati život. Ma, ovo su srpska posla i primjer koliko ljudi znaju da budu bezobrazni, čak i kad je u pitanju dobrobit svih mještana ovog kraja”, dodaje ovaj mještanin.

Bez dogovora

U opštini Ljubovija potvrđuju da nisu postigli dogovor s vlasnicima parcela preko kojih treba da budu urađeni prilazni putevi mostu, ali ipak obećavaju skoro rješenje problema.

“Očekujemo da se za dva mjeseca okonča postupak i most pusti u saobraćaj”, kažu u opštini.

“Ništa nije riješeno!”

Vlasnici spornih parcela čak su na mjestu gdje treba da prolaze prilazni putevi mostu ostavili poruke.

znak-most-3

Naime, na jednoj od tabli su napisali “Stop! Ništa nije riješeno”. A dok se sve ne riješi, mještani će automobilima, umjesto preko mosta, morati da prelaze preko rijeke, ali samo kad je niži vodostaj.

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpska-posla-dobili-most-ali-ne-mogu-mu-prici-foto/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot