Uhapšen šef carinske dok je uzimao označene novčanice

Objavljeno: 5. 12. 2016 u 12:36h

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su proteklog vikenda na području Sarajeva šefa carinske ispostave Zvornik Šefkiju Dacića (57) u okviru borbe protiv korupcije u akciji “Rampa” dok je preuzimao označene novčanice.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je Dacić uhapšen prilikom preuzimanja nezakonite imovinske koristi u označenim novčanicama, da bi zloupotrebom položaja pogodovao da određeni predmeti oduzeti u okviru carinskog prekršaja, uključujući i motorno vozilo, budu vraćeni počiniocu prekršaja.

Dacić je bio član Upravnog odbora Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH dok se na njenom čelu nalazio Kemal Čaušević. Nakon toga bio je na poziciji šefa carinske ispostave u Kiseljaku sa koje ga je smijenio direktor UIO Miro Džakula.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenih u UIO Mehmedalija Osmić tvrdi da je Dacić jedan od Čauševićevih ljudi i da je njegovo hapšenje najava nastavka akcije “Pandora”, u okviru koje je uhapšen Čaušević.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/uhapsen-sef-carinske-dok-je-uzimao-oznacene-novcanice/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])