Ponovno kršenje zakona: Za podsticaje u poljoprivredi ponovo 60 miliona maraka

Objavljeno: 4. 12. 2016 u 19:07h

Na sjednici Vlade Republike Srpske usvojen je prednacrt Budžeta za 2017-tu godinu u kojem je za podsticaje u poljoprivredi predviđeno ponovo 60 miliona maraka.

Podsjećamo javnost da u članu 1 Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obezbjeđenju i usmjeravanju sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela (Sl. glasnik RS, 106/2009) stoji da sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela obezbjeđuju se iz budžeta Republike Srpske u visini najmanje 6% domaćih prihoda budžeta i drugih izvora.

Kako je Ministar Tegeltija obavjestio javnost, u ovoj godini očekuje se rast budžetskih prihoda, te procjenjuje budžetske prihode u narednoj godini u iznosu nešto više od 2,5 milijardi KM, od čega je finansiranje 608 miliona KM.

Prema ovome obim sredstava koji Vlada treba da izdvoji za podsticaje u poljoprivredi morao bi biti daleko veći od 60 miliona koji su prednacrtom predviđeni. Smatramo da obim sredstava koji Vlada unazad pet godina projektuje i realizuje za podsticaje u poljoprivredi, a koji ne prelazi 60 miliona, nije u skladu sa Zakonom koji je na snazi u ovoj državi, a svakako niti sa realnim potrebama ovog sektora.

Udruženja poljoprivrednih proizvođača i drugi predstavnici poljoprivrednika će u saradnji sa Asocijacijom za ruralni razvoj, kroz aktivnosti kampanje koja je u toku, uzeti aktivno učešće u javnoj raspravi i zalagati se za povećanje agrarnog budžeta za 2017-tu godinu.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ponovno-krsenje-zakona-za-podsticaje-u-poljoprivredi-ponovo-60-miliona-maraka/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])