Vlasti saopštile: Avionu nestalo goriva tokom slijetanja

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 12:24h

Kolumbijske vlasti saopštile su danas da sve više dokaza ukazuje na to da je avionu sa brazilskim fudbalerima nestalo goriva dok je pokušavao da sleti.

Šef službe za civilnu avijaciju Alfredo Bokanegra izjavio je da inicijalna inspekcija na mjestu pada aviona sugeriše da letjelica “nije imala dovoljno goriva u trenutku udara”.

Ovaj zaključak podudara se sa snimkom koji je procurio u medije, na kojem se čuje kako pilot traži dozvolu za slijetanje zbog problema sa električnom energijom i nedostatka goriva, prenio je Bi-Bi-Si.

Pad je preživjelo 6 od 77 ljudi u avionu u kojem su se nalazili fudbaleri brazilskog tima “Šapokoense”, treneri, članovi uprave i novinari.

Tim je trebalo da igra prvu utakmicu finala Kupa Južne Amerike protiv kolumbijskog “Atletiko nasionala” u Medeljinu.

“Počeli smo proces istrage da bismo razjasnili zašto ovaj avon nije imao goriva u vrijeme udara”, rekao je Bokanegra.

Zvaničnik civilne avijacije Fredi Bonilja rekao je na istoj konferenciji za novinare da je propisima predviđeno da avion mora da ima u rezervi goriva za dodatnih 30 minuta leta, kako bi mogao da ode na alternativni aerodrom u slučaju vanredne situacije.

“U ovom slučaju avion nije imao goriva za let do alternativnog aerodroma. Motori su izvor električne energije i jasno je da bez goriva ostajete bez izvora struje”, rekao je Bonilja.

Snimak na kojem govori pilot aviona završava se u trenutku kada on kaže da je avon na visini od 2.745 metara.

Avion je pao na planinsku padinu u blizini kolumbijskog grada Medeljina uveče u ponedjeljak, 28. novembra.

Stručnjaci kažu da će crne kutije, uređaji koji sadrže detalje o letu, biti poslate u Veliku Britaniju, gdje će ih otvoriti proizvođač aviona, britanska kompanija BAE.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vlasti-saopstile-avionu-nestalo-goriva-tokom-slijetanja/||claudebot