Frka zbog Arapa u Gradišci

Objavljeno: 1. 12. 2016 u 10:25h

Zbog dvojice Arapa kompletan bezbjednosni sektor danima je na nogama. Apsurdna situacija dogodila se na graničnom prelazu Gradiška.

Arapi koji su boravili u Bosni i Hercegovini početkom mjeseca su pokušali da uđu u Hrvatsku i produže dalje za Francusku. Detektor je zapištao tek na hrvatskoj strani i u njihovom automobilu registrovao eksploziv. Čim su vidjeli da nešto nije u redu, Arape su uputili nazad u Bosnu i Hercegovinu.

“Hrvatska policija spriječila je ulazak dvije osobe u skladu sa zakonskom regulativom i nije utvrdila posjedovanje predmeta koji bi ukazivali na počinjenje kaznenog djela”, rekli su za ATV iz MUP-a Hrvatske.

Apsurd je što Arape, nakon povratka sa hrvatske granice, niko nije zadržao zbog dodatne provjere nakon čega su se izgubili u nepoznatom pravcu. Nakon toga, danima su slobodno šetali Bosnom i Hercegovinom a prije sedam dana bez problema su ušli u Srbiju.

Potvrda stiže i iz Granične policije Bosne i Hercegovine ali kažu da upite ovakvog, ili sličnog sadržaja ne mogu da komentarišu.

“U istraživanju događaja koji opisujete u zahtjevu učestovalo je više sigurnosnih agencija bez čije saglasnosti Granična policija ne može davati informacije za javnost”, kažu u Graničnoj policiji BiH.

U pitanju su ilegalni migranti, kaže ministar bezbjednosti Dragan Mektić i samim tim prst u oko stavlja graničnoj policiji koja je Arape detektovane na eksploziv bez problema propustila u Hrvatsku.

Mektić zna samo da su nezakonito ušli u Bosnu i Hercegovinu, a nakon toga i u Hrvatsku.

“Mislim da su se u svemu tome stekla neka obilježja krivičnog djela koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom ili sa bilo čim, da bi onda bili procesuirani ili u Hrvatskoj ili ovdje u Bosni i Hercegovini, ali još jednom kažem da nisam upoznat sa svim pojedinostima i svim detaljima”, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Migranti koji uđu u Bosnu i Hercegovinu uglavnom je koriste kao tranzitnu zemlju prema zapadnoj Evropi. Prije dva mjeseca 13 migranata je ipak uspjelo da pređe iz BiH u Hrvatsku, nelegalno i to mimo službenih graničnih prelaza, navodi ATV.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/frka-zbog-arapa-u-gradisci/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot