Pilot ispustio gorivo da bi sprečio eksploziju aviona?

Objavljeno: 30. 11. 2016 u 21:41h

Član posade palog aviona koji je prevozio fudbalere iz Brazila Ervin Tumiri jedan je od šestoro ljudi koji je preživio tragediju u kojoj je 71 čovjek poginuo.

On je naveo da su preplašeni putnici počeli da skaču sa svojih mjesta i vrište nakon što je avion počeo da pada, svega nekoliko minuta prije planiranog sletanja u Medeljinu.

Tumiri je naveo da je preživio pad jer se u ključnim momentima ponašao prema bezbjednosnim procedurama i nije paničio.

“Stavio sam torbe između nogu i zauzeo sam položaj fetusa, što se preporučuje u situacijama kada je ugrožena bezbjednost u avio-saobraćaju”, rekao je Tumiri spasiocima koji su ga živog pronašli u olupini letjelice kompanije Lumija.

Himena Suares, jedna od stjuardesa u avionu je takođe preživjela i lokalnim medijima je rekla da su sva svijetla u avionu bila ugašena u trenutku kada je letjelica krenula u slobodan pad.

“Ničega se dalje ne sjećam”, navela je Suaresova.

Mediji prenose i da je pilot aviona Migel Kiroga ispustio gorivo iz rezervoara u momentu kada je shvatio da će se letjelica kojom upravlja srušiti, kako bi pri padu aviona izbjegao eksploziju i ostavio mogućnost da neko od putnika preživi.

Vjeruje se da je njegova ideja spasla živote šest osoba, ali ta informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora i istražitelji razmatraju kako avion nije eksplodirao prilikom pada, spekulišući da je ostao bez goriva.

Ipak, ova saznanja, na koja se dodaje i putanja kojom se kretao avion prije pada, odnosno kružno kretanje u trajanju od nekoliko minuta iznad mjesta na koje se srušio, mogu da dovedu do zaključka da je mehanički ili tehnički problem prouzrokovao tragediju i da nije bilo moguće bezbjedno prizemljiti letjelicu.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pilot-ispustio-gorivo-da-bi-sprecio-eksploziju-aviona/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot